En Sevdiğiniz Mevsim Hakkında Konuşunuz

 


En Sevdiğiniz Mevsim Hakkında Konuşunuz


Her mevsimin kendi özgü güzellikleri vardır. Yaşadığım ülke Türkiye2de dört mevsim aynı anda ve belirgin olarak yaşanır. Yani her mevsimin ayrı bir tadı vardır ve biz de bundan dolayı şanslıyız.


Sevgili Öğretmenim,

En sevdiğim mevsim yaz mevsimidir. Çünkü yaz mevsimi demek sıcaklık demek, güneş demek, denize girmek ve doya doya yüzmek ve havanın tadını çıkarmak demektir. Yaz mevsimini çok seviyorum çünkü kış mevsimindeki gibi kaba ve kalın kıyafetler giymek zorunda kalmıyoruz. Daha renkli kıyafetler giyerek kendimi daha mutlu hissediyorum. Yaz mevsiminde her yer sıcak oluyor ve sıcağa doyuyorum. Bahçemizde her renkten ve her türden meyve ve sebzeler oluyorum. Onların tadı da bir başka güzel oluyor. Onun için yaz mevsimini çok seviyorum. Dışarıdaki komşu çocukları ile, arkadaşlarım ile akşama kadar top oynuyoruz, saklambaç oynuyoruz, yakan top oynuyoruz. İnsanlar birbiri ile ile daha yakın oluyor ve daha bir sosyal oluyoruz. Okulumuz ile birlikte pikniğe gidiyoruz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla güzel vakitler geçiriyoruz. Sabahları ormanda yürüyüşe çıkıyorum ve doğanın sessizliğini, kuşların cıvıltısını, suların o berrak sesini duymak beni çok mutlu ediyor.

 

Bol bol spor yapıyorum.  Bisiklet kullanıyorum ve yaz mevsiminin tadını gönlümce çıkarıyorum. Tatil yerlerine gidiyoruz. Uzaktaki akrabalarımız ziyarete gidiyoruz ve onlarla özlem gideriyoruz. Komşuların bahçesinden gelen yasemen kokuları, gül kokuları beni benden alıyor. En sevdiğim meyve olan karpuz, kavun ve kirazı doyasıya yiyorum. Akşamları balkonda ailem ile birlikte mangal yakıyoruz ve çok güzel anlar yaşanıyor. Tüm bunlardan dolayı en sevdiğim mevsim yaz mevsimidir. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkürler öğretmenim.

1 yorum:

Deneme