Bir Bilim İnsanı Hakkında Konuşma Hazırlayınız.

 

Bir Bilim İnsanı Hakkında Konuşma Hazırlayınız.


Bilim insanları dünyamıza ışık tutan,  insanlığa büyük faydalar sağlayan ve çalışkanlıkları ile, azim ve sabırları ile kendilerini gerçekleştirmiş, saygı duyulacak işler yapmış kimselerdir.

Sevgili öğretmenim,

 

Ben bugün sizlere bir bilim insanı olan Nikola Tesla hakkında bilgi vermek istiyorum. Nikola Tesla günümüzde kullanıyor olduğumuz çok sayıdaki teknolojik ürünleri icat eden, bizlerin yaşamını kolaylaştıran büyük bir bilim insanıdır. Kendisi Sırbistan’da dünyaya gözlerini açmıştır. Beş kardeşlerdi. Tesla’nın babası Papazdı. Onun için babası Tesla’nın da kendisi gibi papaz olmasını istiyordu. Annesi ise okuma yazma bile  bilmeyen ancak çevresinde pratik ev aletleri mucidi olarak tanınan zeki ve becerikli bir kadındı. Annesi ona fizik ve matematik derslerinde çok yardımcı olmuştur. 

 

Sevgili Öğretmenim,

Elektrik ve makine mühendisi olan Nikola Tesla Elektrik sistemleri alanında çalışmalarıyla tanınan Tesla alternatif akım  muciti olarak tanınmaktadır. Fizik alanında çok başarılı olduğu için,  hayal gücü de çok geniş olan bu bilim insanı büyük başarılara imza atmıştır. Nikola Tesla Elektrikli ve mekanik cihazlar geliştirmek için laboratuvarlar ve şirketler kurmuştur. Patentini alabileceği ve pazarlayabileceği icatlar geliştirip ve geliştirdiği icatlardan ortaya çıkardığı ürünlerden de çok fazla paralar kazanmıştır. Erken X-ışını görüntüleme, elektriksel deşarj tüpleri, mekanik osilatörler, jeneratörler,  ile ilgili çeşitli deneyler yaptı. En önemli buluşu elektriğin kablosuz olarak taşınabileceğinin deneysel olarak Londra fuarını aydınlatarak ispatlamasıdır.


 Günümüzde bilinen tüm iletişim sistemlerinin, uzay teknolojilerinin ve kablosuz iletişimin temelini atan kişi, ünlü bilim insanı Nikola Tesla’dır. Nikola Tesla'nın beni etkileyen en önemli sözü ise şudur: "Bilim insanı doğrudan bir sonuç hedeflemez. Gelişmiş fikirlerinin hemen alınmasını beklemez. Onun çalışması gelecek nesiller için bir temeldir. Yaşar, çalışır ve umut eder." İleride ben de onun gibi buluşlar yapan iyi bir bilim insanı olmak istiyorum. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme