Hayat Geç Kalanları Affetmez Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Hayat Geç Kalanları Affetmez Sözü İle İlgili Kompozisyon


Hayat geç kalanları affetmez sözü ile anlatılmak istenen hayatta önemli olan plan ve programdır. Yani iş işten geçtikten sonra gelen çalışmanın, mücadelenin fazla bir değeri kalmaz. Her şey zamanında yapılmalıdır. Çünkü her reyin kritik bir dönemi vardır. O dönem iyi kullanılmadığı zaman hayata geç kalır insan. Zaman ile yarışmalıdır insanoğlu. Mesela ileride iyi bir  meslek sahibi olmak için gençken çok çalışmak, üretmek gerekir. Hayata bir sıfır erken başlamak istiyorsak erken de çalışmalı, yol kat edilmelidir. Planlı, programlı ve disiplinli insanlar hayatını daha düzenli yaşayan kimselerdir.


 Bunlar zamanını iyi değerlendirmiş, ani kararlar vererek hayatını darmadağın etmemiş kimselerdir.  Hayat sadece geç kalanları affetmez sözü sadece planlı olmak ile ilgili  değildir. Aynı zamanda yaşarken sevdiklerimizin  kıymetini bilmek ile ilde ilgili bir durumdur. Kimseyi üzmemeliyiz, kimseye pişman olacağımız sözler  söylememeliyiz. Kimsenin hayatını altüst etmeliyiz. Ailemizin kıymetini bilmeliyiz ve iş işten geçmeden sevdiğimiz insanlara onları çok sevdiğimizi davranışlarımız ile göstermeliyiz. Hayata geç kalmamak için hayatın değerini bilmek gerekir. Aldığımız her nefesin, konuştuğumuz her sözcüğün değerini bilmemiz gerekir. 


Bundan dolayı çok çalışmak, devamlı bir işle beynini, ruhunu meşgul etmek gerekir. Bunları yaptığımız zaman hem hayatımızı dolu dolu geçer, hem hayatta istediğimiz mutluluklara, heyecanlara kavuşuruz ve hayallerimiz gerçeğe dönüşür. Hayat geç kalan insanlar ise karamsar bir şekilde yaşamaya başlar. Mutlu olamazlar çünkü geriye baktıklarında kendileri için hiçbir yatırım yapmamışlardır, bir başarıya imza atmamışlardır. Çok geç olmadan kendine gelmek ve hayata çalışarak başlamak işin en mantıklı olanı olsa gerek.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme