Acele Bir Ağaçtır Meyvesi Pişmanlık Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Acele Bir Ağaçtır Meyvesi Pişmanlık Atasözü İle İlgili Konuşma


 Telaşla ve sabırsızlıkla  başlanılan, düşünüp taşınmadan  acele olarak yapılan işler olumlu sonuç vermez. Bunun için de atalarımız acele bir ağaç, meyvesi pişmanlıktır demişlerdir.

Sevgili Öğretmenim,

 

Acele ile yapılan işler belirli bir plan ve program dahilinde yapılmadığı için sonuç da iyi olmaz. Yani acele ile yapıldığı için başarılı sonuçlar da elde edemeyiz. Bir işi yapacağımız zaman onu son güne bırakmamalıyız. O işi aceleye getirip yüzeysel olarak bir anda bitirmeye çalışmamalıyız. İşin ayrıntılarına, derinliklerine inmeliyiz. Böyle yaparsak işimiz acele ile bitmez ve sonuçta başarılı olur. Buna en güzel örneği şunu verebilirim: Bir çiftçi sonbahardan toprağını sürdürmüyorsa, bahar mevsimi gelince toprağına gerekli bakımı yapmıyorsa, ürünlerini zamanında dikmiyor hepsini son zamanlara bırakıyorsa o çiftçi ektiği ürünlerden verim alamaz. Çünkü birçok işi aynı anda yapmıştır ve sadece bir iki günde yapılacak çalışma da ona verimli ürünler vermeyecektir. Bunun için her şeyin bir zamanı vardır.

 

Bu zamanı günlere bölerek değerlendirmeliyiz ve işlerimizi aceleye getirmemeliyiz. Yoksa sonu pişmanlık olur. Pişmanlık da kaybettiklerimizi geri getirmeyecektir. Bizler de öğrenci olarak ödevlerimizi zamanında yapmalı, yazılılarımıza günler öncesinden hazırlamalı son dakikaya iş bırakmamalıyız. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme