Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez Sözü İle İlgili Kompozisyon

 Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar  Yardım Edemez Sözü İle İlgili Kompozisyon


Hedefi olmayan, insanlar tutunamayan insanlardır. Umutsuz, hayat ile ilgili hayalleri kalmamış insanlar yaşamdan da zevk almazlar. Oysa hedefi olan, başladığı işi sonuna kadar götüren ve hayallerinin gerçek olması için başka insanlardan da yardım alan kişiler hedefine ulaşır ve oraya buraya kaymaz. Hedefi olmayan gemiye hiç kimse yardım edemez. Onun için kişi ilk önce kendine bir hedef koymalıdır.

 

 Mesela öğretmen olmak isteyen bir öğrenci olsun diyelim. Kişi öğretmen olmak istiyorsa ilk olarak okulda derslerini iyi dinlemeli, öğretmenlerinin sözüne kulak vermeli ve anlamadığı konularda öğretmenlerinden yardım istemelidir. Öğretmen olmak için kendini okul dışında da geliştirmeli, okumalı ve araştırmalıdır. İlgi alanları ile ilgili farklı kitaplar okumalı,  genel yetenek ve genel kültürünü geliştirmelidir. Değişik kurslara gitmeli, internetten eğitim ile ilgili programlar indirmeli, testler ve denemeler çözmeli,  kendini sınava hazırlamalıdır. Tüm bunları yapıp çalıştıktan sonra o kişi hedefine ulaşacaktır. Oysa hedefi olmayan ve rast gele yaşayan, olursa olur olmazsa olmayan diyen kişiler bir alanda başarılı olamazlar. Hayata tutunamadıkları gibi kendilerine de tutunamazlar ve kendilerinden de bir beklentisi olmadığı için başarısız olur, mutsuz olur ve yalnız kalır.

 

Bunların olmaması için çok çalışmalıyız ve amaçlarımızın olması için diğer insanlardan da destek almalıyız. En önemlisi ise kendi içimizdeki gücü keşfetmeliyiz ve azimli olarak işi sonuna kadar yürütmeliyiz. Biz kendimize güvenip kararlı olursak bize başka başarılı ve iyi niyetli insanlar da yardım edecektir zaten. Yeter ki hedefimiz olsun, yeter ki sabırlı olalım, çalışkan olalım ve işimizi başarıya ulaştırmak için girişimci olalım ve savaşçı olmaktan vazgeçmeyelim. Hayatının anahtarı senin elindedir. O anahtarı kullanmak ise senin aklına ve üretkenliğine bağlıdır. Bu anahtarı ister amaçların için kullanırsın istersen hayatını mahvetmek için Seçim senin….

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme