Günümüz Toplumundaki Dostluk ve Arkadaşlıklar Nasıldır? Tartışınız.

 Günümüz  Toplumundaki Dostluk ve Arkadaşlıklar Nasıldır? Tartışınız.

 

Eski günlere göre günümüz toplumunda  dostluk ve arkadaşlıklar daha samimiyetsizdir. Çünkü günümüz toplumunda daha çok ben anlayışı vardır. Biz anlayışı yavaş yavaş yok olmaya başlamıştır. Arkadaşlıklar ve dostluklar genelde çıkar üzerine kurulmuştur. Çok az gerçek dostluk vardır ve onlar da gerçekten samimiyet, güven ve sadakat kaybolmamıştır. Günümüz arkadaşlıklarında insanların birbirine hoşgörüsü  fazla yoktur. Sabırları fazla yoktur. Herkes her sorun hemen çözülsün istiyor ama kimse harekete geçmiyor ne yazık ki. Çünkü her koyun kendi bacağından asılır mantığı ile hareket ediliyor.

 

Arkadaşlıklar günümüz toplumunda daha çok yozlaşmaya başlamıştır. İnternet üzerinden arkadaşlıklar, dostluklar kurulmaya başlanmıştır ve ne yazık ki böyle arkadaşlıklar da  saçma sapan bir yerlere gitmeye başlamıştır ve kalıcı hiçbir yönü olmamaktadır. Dostluklar daha yüzeyseldir, derin değildir. Vefa fazla kalmamıştır. En ufak bir sorunda arkadaşlar ve dostlar birbirini hemen silebiliyorlar. Oysa eski zamanlarda arkadaşlık ve dostluklar daha samimi, ve daha iyiydi. En ufak bir hatada bir taraf diğeri tarafı hemen silmiyordu. Gerçekten dost ise affetmeyi biliyordu ve onun için de sağlam dostluklar uzun yıllar sürüyordu. Günümüz toplumunda insanlar birbirine fazla güvenmemektedir.

 

Şehirleşmenin de etkisi ile komşu komşuya bile güvenemez hale gelmiştir. Bundan dolayı da bırakın dostluğu arkadaşlık bile fazla kurulmamaktadır. Çünkü ummadığınız, iyi sandığınız arkadaş dediğiniz kişiler kuyunuzu her an kazabiliyorlar ve akla hayale gelmeyecek kötülükler edebiliyorlar. Ne yazık ki günümüz dostluklarında elinden ve dilinden emin olamama vardır. Yüzümüze arkadaş, dost gibi görünen kişiler bizi şaşırtabilmektedir. Bir kere doğallık kaybolmuştur. İnsanlar birbirine yapay konuşmakta, saygı ve sevgi azalmaktadır.  Dost sanılan kişiler bile birbiri ile ev, araba yarışına girmeye başlamışlardır.  Paylaşma, yardımlaşma, dayanışma gibi dostluk fazla kalmamıştır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme