“Başarının Sırrını Bilmiyorum Ama Başarısızlığın Sırrı Herkesi Memnun Etmekten Geçer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Başarının Sırrını Bilmiyorum Ama Başarısızlığın Sırrı Herkesi Memnun Etmekten Geçer.” Sözü İle İlgili Kompozisyon




 

İyi niyetli insanlar, saf olarak kalabilmiş içinde zerre kadar kimseye kötü düşüncesi olmayan kimseler herkesi memnun etmek için canını dişine takar ama kendim mutlu muyum , ben ne haldeyim acaba diye kendilerine bir türlü zaman ayıramazlar ve başkalarının mutlu olması için kendi mutluluklarını ertelemeye başlarlar. Böyle insanlar kendi çocuğunu değil başkasının çocuğunu mutlu eder, kendini sevmez, başkalarını sever, başkaları küsmesin, başkalarına hiç hayır demeyim yoksa sevilen bir insan olmam, dışlanırım korkusu ile hayatı böyle devam ettirirler.

 Oysa insan ilk olarak kendini düşünmelidir. Kendi hayallerini, kendini mutlu eden şeylerin neler olduğunu, hayatta hiç kimseyi memnun etmenin mümkün olmadığını düşünmelidir. Kendini düşünmeden kastım tamamen bencil olmak ya da kendini dışarıdan soyutlamak değildir elbette ama yeri geldiği zaman başka insanlara hayır diyebilmeyi öğrenmektir. Her insanın kendine göre bir başarı hikayesi vardır. Kimi insan zorluklar içinden çıkıp başarılı bir ilim insanı olur, kimi insan ise maddi durumu çok iyi olduğu halde çalışmaya devam ederek kendini yetiştirip nitelikli kişi olur. Yani  hangi koşullarda olursak olalım birinde çalışma azmi varsa o kişi ileride başarılı bir birey olur. Başarılı olmanın yolu, mutlu olmanın yolu da herkese karşı nazik olmak ama yeri geldiğinde herkesin dediğini de yapmamak yani kendi önceliklerine fırsat vermekten geçer.

Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın sırrı herkesi memnun etmekten geçer sözü ile şu anlatılmak istenmiştir: Başarılı olan kimselerin kendine göre bir öyküsü vardır ama başarısızlığın nedeni ise hiç kimseye hayır diyememek, hep başkalarına iyi görünmeye, başkalarını mutlu etmeye çalışmaktır. Kişinin kendini ihmal etmesi, kendine şefkat göstermemesi, kendi hayallerine değil başkasının çizdiği yola göre hareket etmesi onun başarısız olmasına neden olur ve kendi özgürlüğünün elinden alınmasına neden olur. Oysa bırakın başkalarını memnun etmeyi. İnsanları ne yaparsanız yapın asla memnun edemezsiniz. Çünkü insanoğlu doyumsuz bir varlıktır. 

Ne kadar iyilik ederseniz edin hep daha fazlasını bekleyecek, taviz, tavizi doğuracaktır. Bundan dolayı kendinizi sevin, kendinizi iyi yetiştirmeye çalışın ve kendi geleceğinize kendiniz yön verin. Başkalarını da elbette memnun edin ama önce kendinizi memnun edin ki siz mutlu olasınız . Herkesi memnun etmeye çalışırsanız evin yolunu bulamazsınız. İnsan ilk olarak kendini mutlu etmelidir, kendini iyileştirmeli ve kendi hayallerinin peşinde koşmalıdır.

Yoğun bir işi olduğu zaman, yapmakla yükümlü olduğu işleri olduğu zaman kendisi ile vakit geçirmek isteyen yakınlarına da hayır diyebilmeli ve muhabbeti başka zamana erteleyebilmelidir. Böyle yapıldığı zaman hem kimse kırılmamış olur hem de kişi kendi özgür kararını veriri ve birilerine gebe kalmaz. Yani kişi özgür kararı ile hayatına yön verir ve kimseyi memnun etmek gibi yapmacık bir davranış içine girerek gerçek dünyasını berbat etmez.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme