Peygamber Efendimize Mektup

 Peygamber Efendimize Mektup




Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olup insanlığa hoşgörüyü yayan, hiç kimsenin kimseden üstün olmadığını asıl üstünlüğün takvada olduğunu söyleyen sevgili efendim Hz Muhammed Mustafa.

Sen ki sabrınla bizlere örnek bir hayat bırakmış olan, sen ki azminle dinini yaymak için gece gündüz çalışan ve   her türlü çileyi kabul eden ve bu kutsal davaya hayatını adayan Peygamber!

Gül kokulu efendim, gül kokulu Muhammed’im. Seni görmesek de seni tanımaktan çok memnun olduk. Seni görmesek de sana olan inancımız,  sana olan sevgimiz günden güne daha da artmış durumda. Hayatımızın her alanında senin sünnetini uygulamak için, senin güzel ahlakınla şereflenmek için mücadele etmeye çalışacağız. Bizler günahları olan ümmetiniz. Senin gibi elbette olamayız ama sana layık olmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım efendim.

Sen ki dedikoduyu sevmeyen, yalanı sevmeyen, kaş göz işaretleri ile insanları küçük duruma düşürmeyi sevmeyen, dürüstlükten , haktan ve adaletten yana olan, bir kişinin kusuru olduğu zaman o kusuru başkalarının yanında açmayan hoşgörülerin efendisi, mazlumların, yetimlerin ve öksüzlerin efendisi. Kimsesizlerin efendisi, insanlığın önderi, ümmetinin baş tacı Peygamberim!

Seni o kadar çok seviyoruz ve seni o kadar çok özlüyoruz ki bunu senin için atan kalplerimiz en iyi bilir. Sen affetmeyi seversin, sen merhametlisin, sen ümmetim ümmetim deyip gece gündüz dua etmiş bir Peygambersin. En büyük günahları işleyen bir insan tövbe ettikten sonra ona sırtını çevirmeyen merhametli bir Peygambersin. Sen ki Fatimatüz Zehra’nın kıymetli babası, Hatice Annemizin eşi olan nurlu bir Peygamber!  Nur yüzlü Peygamber, güzel kalpli ve güzel yüzlü Muhammed’im.

Yüce Allah tarafından Peygamberliğe layık görülen ve Allah’ın ayetlerini insanlığa yaymak için hayatını  bu kutsal dava için harcayan büyük Peygamber, Allah’ın elçisi, yüreklerin efendisi!

Bu dünya gelip geçicidir, Önemli olan ebedi kalacağımız ahiret alemidir. Bizler de vefat ettikten sonra biz bu aciz ümmetine de mahşer gününde şefaat eyle Ey Muhammed’im. Ey Peygamberim. Yetimlerin ve öksüzlerin babası, dedesi. Çocuk sevgisi yüreğine işlemiş büyük Peygamber. Bizlere bıraktığın sözlerin hayatımızın her alanına yansıyacaktır inşallah. Öfkeden, intikamdan, kötü hırstan ve nefsimizin düşmanlığından korunmak için seni örnek alacağız inşallah. Seni özlemle, minnetle anıyoruz. İyi ki bu dünyaya Bir Muhammed gelmiş, iyi ki sen bizim önderimiz olmuşsun  Sevgili Muhammed’im.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme