“Çok Havlayan Köpek Isırmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Çok Havlayan Köpek Isırmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon



Yaşadığımız çevrede her insan iyi ya da her insan kötüdür diye bir değerlendirme yapamayız. İnsanları aşırı iyi ya da aşırı kötü diye nitelendirmek de yanlıştır ama kötü insanlara karşı da daha uyanık olmaz gerekir. Kimi insanlar vardır ki bunlar yakanıza yapıştı mı bu tip kimselerden kolay kolay yakayı kurtaramazsınız. Sizi tehdit eder, sizden intikam alacağını söyler ve ha bire konuşmaya, bağırmaya devam eder.

 Bağırarak karşısındaki kişiyi egemenliği altına alacağını zanneder ve onu sindirdiğini düşünür. Böyle bağırıp çağıran insanlardan korkmamak gerekir. Çok havlayan köpek ısırmaz atasözü ile de atalarımız şunu anlatmak istemiştir: Köpeğin havlayanından korkmamak gerekir. Korkulması gereken ise köpeğin havlamayanıdır. Havlamayan köpek yanınıza sessizce yaklaşır ve sizi parçalamaya kalkışır. İşte sessiz gibi görünen, sinsi kimseler de böyledir.  Çok konuşan kişilerden değil, sessiz olanlardan çekinmeli,, böyle kimseler karşı önlem alınmalıdır. Böyle sessiz ve sinsi kimselerin nerede, ne zaman ne yapacağını kestiremezsiniz. Sinsi kimseler işlerini sessizce yaparlar ve bu durum karşısında neye uğradığını şaşırabilirsiniz.

 Sessiz olan insanları da bu çok iyi biri bundan bir kötülük gelmez diye ona yüzde yüz güvenilmemelidir. Bu durum elbette her sessiz insan için geçerli değildir ama atalarımız bu durumu yıllar içinde tecrübe ettiği için Çok havlayan köpek ısırmaz demiştir.

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme