“Başarılarında Gururlu Olma; Bil Ki Gurur, Gelecekteki Başarılarının En Büyük Düşmanıdır.” Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

 “Başarılarında Gururlu Olma; Bil Ki Gurur, Gelecekteki Başarılarının En Büyük Düşmanıdır.” Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan başarılı olmak ister ve başarılı olmak için çalışmak ve üretken olmak gerekir. Çalışkan insanlar hayatları boyunca kimseye el açmak zorunda kalmazlar. Her ne kadar çalışmak güzel olsa da çalışan insanın aynı zamanda da alçakgönüllü olması gerekir. İnsanlara tepeden bakan, başarılıyım diye sürekli övünen ve kimseyi beğenmeyen insanlar bir süre sonra toplum tarafından dışlanmaya başlar. Böyle insanların insan olmadıktan sonra çalışkan olmalarının da bir önemi kalmaz.

 İnsan başarılarında gururlu olmamalıdır. Buradaki gurur sevinmek ve ya da çok mutlu olmak değildir. Elbette insan başarınca mutlu olsun, sevinsin ama bu sevincini geride kalanları dışlamadan, hor görmeden yaparsa daha iyi olur. Başarılıyım diye gurur yapan kişiler gelecekteki başarılarının en büyük düşmanı olurlar ve bir türlü yeni yollar, yeni başarılar elde edemezler. 


İnsan ancak mütevazi olursa, çalışmaya devam edip başkaları ile yardımlaşırsa daha iyi bir iş yapmış olur. Başarında iyi niyetli olmaya devam edersen, iyi kibirli olmazsan hem toplum tarafından sevilirsin hem de kendinle barışık olursun. Her zaman başarılı da olmalıyız ama iyi insan olmaktan da asla vazgeçmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme