Büyüklerimizin Neden Çoğu Zaman Dedikleri Doğru Çıkar?

 Büyüklerimizin Neden Çoğu Zaman Dedikleri Doğru Çıkar? Düşüncelerinizi Kompozisyon Biçiminde Yazınız.


Hayatın her türlü zorlu yolculuğundan geçmiş, her türlü acı deneyimler yaşamış olan büyüklerimiz biz gençler için birer örnektir. Onlar ki hayatın çamurlu yollarına da saplanmış, yeri gelmiş o çamurdan da çıkmayı başarmış ve yeniden hayata bir umutla tutunmaya çalışmış kimselerdir. Büyüklerimizin dedikleri çoğu zaman doğru çıkar. Çünkü onlar zamanında genç olmuşlardır ve onlar da biz gençler gibi başlarda ailelerine isyan etmişler, ailelerinin, büyüklerinin hiç bir şey bilmediğini söylemişler ve burnunun dikine gitmişler  ama  belli bir zaman sonra yaptıkları yanlışın farkına varmışlardır.


 Büyük demek aynı zamanda deneyim demek, yaşanmışlık demek, hayatın her türlü kötülüklerine şahit olmuş, yanlışlardan dönme demektir. Büyükler bize bir şey söylüyorsa iyiliğimizden söylüyordur. Zamanımız boşa gitmesin diye, hayatımız mahvolmasın diye bize nasihat etmektedirler. Kendileri de yıllar önce aynı yollardan geçtikleri için kendi yaptıkları hataların bizim yapmamızı istemedikleri için bizi uyarmakta ve  bizi çok sevmektedirler. Onların sözlerine kulak tıkamamalıyız aksine kulaklarımızı sonuna kadar açıp tecrübelerinden faydalanmalıyız ve hem zamandan vakit kaybetmemeliyiz, hem de ekonomik açıdan kendimizi kötü duruma düşürmemeliyiz. 

Kötü yollara sapmamalıyız, kötü alışkanlıklara kendimizi hapsetmemeliyiz. Bunların ne denli olumsuzluklara yol açtığını en iyi bilen ise yılların canlı tecrübesi olan büyüklerimizdir. Onları dinlemeliyiz, onlara kulak vermeli, onların söylediklerini hiçe saymamalıyız. İşte bunu yaptığımız zaman hem daha az yanlış yapmış oluruz hem de gereksiz pişmanlıklar yaşamış olmayız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme