“Konuşma İnsanın Aklını Kullanma Sanatıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Konuşma İnsanın Aklını Kullanma Sanatıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsanların kendilerini ifade etmesi için, sosyal olması için konuşmaya, kendisini en iyi  şekilde  anlatmaya gereksinimi vardır. Konuşmak kolaydır zor olan konuşurken seçtiğin kelimelere dikkat etmek, dilini etkin ve nazik bir şekilde kullanabilmektir Konuşma insanın aklını kullanma sanatıdır sözü ile anlatılmak istenen şudur:  Akıllı insan bir topluluk içinde girdiği zaman nasıl konuşacağını bilir, aklına geleni söylemez ve patavatsızlıktan uzak durur.


Kimseye kaba söz söylememeye çalışır. Akıllı insan elbette insanlara hayır demesini bilir ama bunu kibar bir şekilde cümlelere döker ve böylece kendini güzel bir şekilde anlatmış ve ifade etmiş olur. Aklını kullanmayan insan ise sözlerini, cümlelerini rastgele konuşur. İçinden seçme yapmaz ve ağzına geleni söyleyerek aklını kullanmaktan yoksun olur. Akıllı insanlar nasıl konuştuğunu en iyi şekilde bildiği için çevresi tarafından da sevilir ve kimse o kişiye karşı kaba davranmaz.

 Akılsız insan ise karşıdaki kişiyi sözleri ile kırdığı için, kaba konuştuğu için çevresi tarafından sevilmeyen ve her zaman böyle kimselerden kaçılır ve kimse böyle bir insanla aynı ortamda olmak istemez.  Tüm bunlardan dolayı insan kendini bilmeli, aklını gereksiz şeyleri konuşmak için değil lüzumu olan şeyleri kullanmak için konuşmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme