Dört Tane Atasözü ve Anlamları

 Dört Tane Atasözü ve Anlamları


“Adamın Yiğidi Güreşle, Köpeğin Yiğidi Leşle Belli Olur.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

Adamın güçlüsü güreşte belli olur. Güçlü bir adam,  güreşin tekniklerini de iyi biliyorsa o kişi güreşte zafere ulaşır. Güçlü değilse yenik düşer. Köpeğin güçlüsü de  leş başında düşmanlarıyla mücadele ederken belli olur. Bu atasözü ile verilmek istenen mesaj ise şudur: Becerimizi, gücümüzü bireysel çıkarlarımız için değil, yararlı işler için kullanmalıyız. Yani gücümüzü boş yere , bize faydası olmayan şeylere harcamamalıyız.

 

Ademoğlu çiğ süt emmiştir:

İnsanlar, iyilik gördüğü kişilere karşı da düşmanca duygular besleyebilir. Bize iyilik yapan kişilere karşı olumsuz duygular beslememeliyiz. İyilik gördüğümüz yere vefasızlık yapmamalıyız, onlara karşı her zaman iyi olmalıyız.

 

Adavetin sonu nedamettir:

Düşmanlığın sonu pişmanlıktır. Düşmanlık duyguları ile beslenen kişiler vardır. Kan davası peşinde olan bu kimseler yaptıkları kötü şeyler sonucunda pişman olurlar. İnsan sonradan pişman olacağı şeylere kalkışmamalı, yok yere yaşamını heba etmemelidir.


Ağanın gözü, yiğidin sözü:

Yönetici kişi yanında çalıştırdığı işverenlerine iyi ve nazik davranmalıdır. Onlara verdiği sözü tutmalı, onların güvenini boşa çıkarmamalıdır. İnsan özü sözü bir olmalı, işine özen göstermelidir.


 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme