“İyiliğin Şerefi Çabuk Yapılmasındandır.”( Hz. Ömer ) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “İyiliğin Şerefi Çabuk Yapılmasındandır.”( Hz. Ömer ) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İyiliğin büyüğü küçüğü olmaz. İyilik de en çok da zamanında yapıldığı zaman kişiye fayda sağlar. Zamanında yapılan iyilik,  iyiliğe muhtaç olan kişinin derdine derman olur ve o kişi ya da kişiler zor bir problemden kurtulmuş olurlar. İyiliğin şerefi çabuk yapılmasındandır der Hz Ali. Gerçekten de iyilik ne kadar tez yapılırsa yerine çabuk ulaşır. İyi olmak, iyilik yapmak kişinin iç huzura ulaşmasını da sağlar.


Özellikle de ihtiyacı olduğu halde derdini kimseye söyleyemeyen, başkasından istemeye alışkın olmayan kimselere yardım edilirse işte bu da çok iyi olur ve çok onurluca bir hareket olur. Toplum içinde  her zaman iyilikten yana olmalıyız. Kalbimiz kin ve kötü duygular ile beslememeliyiz. Beslendiğimiz tek şey iyilik ağaçlarının meyvesi olmalıdır.  Ara bozucu değil, ara bulucu olmalıyız, bencil değil biz olmalıyız. Her zaman yardımseverlikten ve dayanışmadan yana olmalıyız. Kimi insanlar vardır ki insanlara duygu sömürü yaparak insanların onlara acımasını sağlar.




Kimi insanlar da vardır evinde yiyeceği bir kuru ekmeği, bir dilim peyniri olmadığı halde bunu dışarı yansıtmaz ve aç hali ile onurluca yaşamaya devam eder. İşte böyle insanları bulup araştırmak ve onlara iyilik yapmak da iyiliklerin en şereflisi olur. İnsanların en güç koşullarında yapılan iyilik onlara milyarlarca dolardan daha değerli görünür. Önemli olan kritik dönemde yapılan iyiliktir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme