“Başkaları Yararına İyi Bir Şey Yapmak Görev Değil Zevktir; Çünkü Sizin Sağlık Ve Mutluluğunuzu Artırır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Başkaları Yararına İyi Bir Şey Yapmak Görev Değil  Zevktir; Çünkü  Sizin Sağlık Ve Mutluluğunuzu Artırır.”  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 İçinde yaşadığımız  topluma faydalı olmanın en önemli yolu çalışmaktan geçer. Çalışmak kadar, alın teri dökmek kadar insana huzur veren, insanı mutlu eden başka bir şey yoktur bence. İnsan çalıştığı zaman, kendi alın terinin ekmeği yediği zaman daha mutlu olur. Çalıştığı kazançtan kendine gerekli olanını alıp geri kalanını başka insanların mutluluğu için , refahı için harcadığı zaman kişi daha mutlu ve daha da huzurlu olur. İyilik yapmak, insanların gönlüne girmek, dertlerine çare bulabilmek , ufacık da olsa elimizden gelen iyiliği, maddi ve manevi desteği bir başkasının mutluluğu için yapabilmek kişiye pozitif  enerji sağlar.



 Başkalarının da mutlu olmasını sağlayan kişiler gece yatağa yattığı zaman huzur içinde, vicdan rahatlığı içinde yatarlar. Mesela; yeni doğmuş bir bebeğin ailesi maddi  olarak zor durumda olmuş olabilir. O yeni doğan bebeğe bez gerekir, kıyafet gerekir, süt gerekir, bebeğin içine girebileceği sıcacık bir battaniye gerekir.  Bebeğe bu temel ihtiyaçlar sağlandığı zaman, o bebek ve ailesi de zor durumda kalmaz. Annesi de bebeğe olan sevgiyi onu sarıp sarmalayınca siz daha da kendinizi iyi hissedersiniz. Böyle yaptığımız zaman da  başkalarına yardım etmek görev olmaktan çıkar ve zevke dönüşür. O bebeğe ufacık bir katkı sağladığınız için kendinizi dünyanın en mutlu ve en güzel insanı hissederseniz. Bu güzel ve muhteşem duygular ile hayatınıza devam eder ve  yaşamın tadının ancak böyle iyilikler ile olacağını anlarsınız.







 İnsan olan kişi bu yukarıda saydığım iyilikleri yapar ve kendini de ruhen doyurmuş olan.  İyilik yapmayı zevk haline getiren insan  sosyal yaşamında ve bireysel yaşamında da mutlu olur. Henüz insan olmanın , insanlığa yakışır hareket etmenin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar ise başkalarına yardım etmekten aciz olurlar ve hep kendilerini düşünürler. İşte böyle insanları da iyi insan olma yolunda bilinçlendirmek gerekir. Başkalarına yapılan yardımı sorumluluk olarak görmek yerine mutluluk olarak görmeye başladığımız zaman hayata bakış açımız da daha bir değişmiş ve anlam kazanmış olur.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme