Çayın Sizin Yaşantınızdaki Yeri Ve Önemi Nedir?

 Çayın Sizin Yaşantınızdaki Yeri Ve Önemi Nedir?


Çay bizim milletimizin milli içeceklerinden birisidir. Çay bizim toplumumuzda bir gelenek haline dönüşmüştür.  Çayın benim yaşantımda yeri çok ayrıdır. Ben  kahvaltıda, ikindi vaktinde, akşam yemeğinden sonra  çay içerim. 


Çay lezzeti ile beni kendine bağladığı için ondan bir türlü vazgeçemem. Özellikle de arkadaşlarım ile birlikte olduğum zaman, evimize  akrabalarımız, komşumuz geldiği zaman çayın tadı daha da başka olur ve lezzeti de bir o kadar artar. Yaz geceleri çay içmek, kardeşlerimle sabaha kadar konuşarak çayımızı yudumlamak insanı daha da bir mutlu eder. Kış akşamlarında ise dışarıda kar topu oynayıp eve geldiğim zaman  sıcacık bir çaya ihtiyaç duyarım. Çay benim için  samimiyet demektir. Sevdiğin insanlarla saatlerce dertleşmek, mutlu olduğun anlarda da mutluluğunu paylaşmak demektir. Çay demek; benim için  uzakta olan babaanneme, dedeme özlem demektir. Çünkü çay onlar evimize gelince daha da bir anlamlı olur. 



İşte tüm bunlar için çayın benim yaşantımda çok özel ve güzel bir anlamı vardır. Birbirlerini seven insanların, samimi olan dostların bir araya gelip güzel anılar biriktirirken  yudumladığı çay  benim için çok kıymetli bir tatlı bir içecektir. Hele bir de tavşan kanı gibi olursa işte o zaman ço çayın tadı daha da bir başka olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme