“ İlim Maldan Daha Hayırlıdır Malı Sen Korursun İlim Seni Korur Mal Harcamakla Biter İlim Paylaşmakla Artar.” Hz. Ali’nin Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “ İlim Maldan Daha Hayırlıdır Malı Sen Korursun İlim Seni Korur Mal Harcamakla Biter İlim Paylaşmakla Artar.” Hz. Ali’nin Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

İlim öğrenmek, ilme merak salmak kişinin bilgi ve birikimini artırır. İlim demek; Gerçekte birebir olarak örtüşen ve bu konuda inanç ve merak    üzerinden araştırma gerçekleştirme durumuna ilim denmektedir. Dini açıdan ilim  ise alimler tarafından da ele alınan ve adına alem denmiş şeklinde ifade edilmektedir. İlim kavramı gerçek dünya kapsamında bilim ile karşılık bulmaktadır. İlim öğrenmek bireyin kendisi için ve içinde yaşadığı toplum için çok faydalıdır. Çünkü insanoğlu öğrendiklerini başka insanlara da aktarır.  


 

İlim maldan daha hayırlıdır. Malın elden gidip gitmemesi sana bağlıdır. Çünkü malı sen korursun. Seni koruyan ise ilim olur. Bilim olur. Mal bir gün bitebilir ama insanın öğrendiği bilgiler, kazanım sağladığı beceriler unutulmaz. Kişi zor durumlara düşse bile öğrendiği bilgiler sayesinde, ilim sayesinde tekrar düzlüğe çıkar. Çünkü ilim demek aydınlık yollara çıkmak demektir. Yeni şeyler öğrenmek, güncel yaşamı takip edip yeni kazanımlar sağlamak demektir. İlimle uğraşan insan körelmez aksine daha çok aydınlanır ve daha çok araştırır, inceler ve hayatta daha başarılı olur. İlimin olduğu yerde gelişme vardır, ilerleme vardır, bilim ve teknoloji vardır. Hayatı kolaylaştırma vardır. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki ilim maldan daha hayırlıdır. İlim bizi korur.


 


Mal harcamakla biter, ilim ise paylaştıkça, öğrendiklerimizi başkalarına da aktardıkça daha da çoğalır ve kişinin kendisini geliştirmesine daha da çok yardımcı olur. Yeter ki ilim yolundan ayrılmayalım. Durmadan çalışmaya, üretmeye , okumaya devam edelim. Öğrendiklerimizi başkaları ile paylaştıkça da hem başkalarını aydınlatmış oluruz hem de öğrendiklerimizi pekiştirmiş oluruz.

 

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme