Kar Yağmasının Çocuklar Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

 

Kar Yağmasının Çocuklar Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon Örneği



Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte kar da yağmaya başladı.  Karın çocuklar üzerindeki etkisi çok farklıdır. Her çocuk kar yağdığında dışarı çıkmak, kar topu oynamak, kara yatarak izlerini çıkarmak  kardan adam yapmak yokuş aşağı hızla kayarak sevinç çığlıkları atmak ister. Çocukların mutluluğu karın yağması ile iki katına çıkar. Çünkü kar çocuklara mutluluk getirir ve çocukların çocukluğunu yaşamasına etki eder. Kar yağmaya başladığı zaman çocuklar hemen pencerenin önüne koşar ve yağan karın kendileri üzerinde bıraktığı etkiyi tebessüm ederek gösterir. Kar aynı zamanda bereket demektir. 


Doğanın, barajların, göllerin, nehirlerin kara doyması her yerin karla kaplanması  sadece çocuklar üzerinde değil yetişkin insanlar üzerinde olumlu etki bırakır. Kar yağdığı zaman çocuklar için aynı zamanda okullar da tatil edilmiş olur. Tatil sabahı çocuklar erkenden kalkarak sokağa koşar. Ellerine aldıkları kar toplarını gülerek , bağırıp çağırarak birbirlerinin üzerine atarak streslerini atar. Daha sonra elleri, yüzleri kıpkırmızı olan çocuklar akşama kadar kar oynamaya devam eder ve karın onlar üzerindeki mutluluğunu uzun bir süre üzerlerinden atamazlar. 



Çocukların bu mutluluğunu gören aileler de karın yağmasından çok mutlu olurlar. Kar yağdığı zaman çocuklarımızın  karla oynama isteğini geri çevirmeden onlarla doyasıya oynamalıyız ve kara doymalarını sağlamalıyız. Çünkü kar yağması, karla doyasıya oynamak onlar için en büyük mutluluk kaynaklarından biridir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme