Milli Mücadele Yıllarında Yaşamış Olsaydınız Vatanımızın Düşman İşgalinden Kurtulması İçin Neler Yapardınız? Konulu Kompozisyon Yazınız.

Milli Mücadele Yıllarında Yaşamış Olsaydınız Vatanımızın Düşman İşgalinden Kurtulması İçin  Neler Yapardınız? Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Milli Mücadele yıllarında aziz milletimin, muhterem  insanları  canla başla çalışmış ve vatanımız bu günlere  zorlu günlerden geçerek Allah'a şükürler olsun ki gelebilmiştir. Kadını, çoluğu çocuğu, askeri hep birlikte olup vatanı düşman işgalinden kurtarmışlardır.  Çünkü aziz Türk Milleti her zorlukta  dayanışma içinde olmasını bilmiş  ve bundan da asla yılmamıştır.Milli mücadele yıllarında yaşamış biri olsaydım  ben de şunları yapardım:

 

Ülkemin  toprakları tehlike altında olduğu için gece gündüz demeden elimden gelen her türlü fedakarlığı vatanım için yapardım. Çünkü bilirdim ki vatan demek namus demektir, vatan demek özgürlük demektir, vatan demek kimseye boyun eğmeden dik durabilmek ve bayrağını özgürce dalgalandırabilmek demektir.  O yıllarda çocuk olduğum için  ben de askerlerimize  elimden geldiği kadar ancak şunları yapabilirdim: Anamın  hazırladığı erzaktan   askerlerimizin yer aldığı cepheye yetiştirmeye götürür ve onların karnının doyması için  çok çalışırdım. Sürekli cepheye yiyecek içecek  götürürdüm. Vakit kaybetmemek için, düşmana fırsat vermemek için  koşa koşa cepheye gider ve yine koşa koşa eve gelirdim. Cephedekilerin başka ihtiyaçları varsa onları da karşılamak için hızlı hareket ederdim. Annemin askerlerimiz için ördüğü çorapları,  şapkaları askerlerimize , o güzel ve masum  bakan, içinde vatan sevdası olan abilerime ulaştırırdım. götürürdüm.  Susuz kalmış askerlere su verirdim, ayran verirdim.  Savaş zamanı da olsa derslerimi ihmal etmezdim. Daha çok çalışmam gerektiğini bilir bunun için bir yandan da derslerime çalışırdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giderdim ve onun emirlerini elimden geldiği kadar uygulamaya çalışırdım. Babam, amcalarım, dayılarım cephede görev aldığı için evi korumak ve kollamak görevini de anamla birlikte üstlenirdim. Düşman askerlerine asla selam vermezdim. Onları toprağımızdan kovana kadar  her türlü  fedakarlığı büyüklerimle birlikte yapmaya çalışırdım. Okulumuza gelip Fransız bayrağını asmaya çalışan askere ayağımla tekme atardım. O beni dövse bile, burnumu kanatsa bile asla ona gülmem ve asla onların tarafında olmazdım. Çünkü ben vatanım için canımı bile feda ederdim de yine de düşmana aman vermezdim.


 

Vatan için ölmeyi göze alırdım. Bu uğurda ölmeye koşa koşa giderdim. Şehitlik mertebesine ulaşmayı isterdim. Kendi yaptığım kuş lastiklerini düşmanın kafasına sıkardım ve onlardan asla korkmazdım. En fazla canımı alırlar fakat vatan topraklarını ele geçiremezler derdim. Çünkü ben anamın oğluyum, çünkü ben bu topraklar için hayatını kaybetmiş  babamın oğluyum ve  şehit olmuş Mustafa dedemin torunuyum derdim ve çalışmaya, düşmanla savaşmaya devam ederdim. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme