Milli Mücadele Dönemindeki İnsanların Yaptıkları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Milli Mücadele Dönemindeki İnsanların Yaptıkları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Milli Mücadele döneminde vatanımızın güzel insanları, fedakar insanları birçok zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bir yandan yoksulluk, bir yandan acı kayıplar ve  yaralılar… Bir yandan  vatan topraklarının işgali, bitmek bilmeyen çileler, acılar ve gözyaşları ve daha niceleri… Bu dönemdeki vatan evlatları, kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız el birliği ile düşmana karşı ülkelerini savunmuşlar ve bu yolda hayatını kaybedenler şehit olmuş, yaralı olanlar ise gazi olmuştur.

 

İnsanımız, Anadolu’nun  sıcak bağrından çıkan  ve içinde vatan sevgisi, vatan aşkı olan o koca yürekli vatanseverlerimiz  bu topraklar için çok bedel ödemiştir. Genci ve yaşlısı, çocuğu ve annesi bir olup birlik olup vatan topraklarını canla başla korumuşlar ve   bu güzel toprakları düşman birliğine teslim etmemişlerdir. Çünkü bizim aziz milletimizin  yüce gönüllü  insanlarının   damarında,  Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi  asil kan vardır. Onlar bu asil kanını vatan toprakları için akıtmışlar, namus için, onur için akıtmışlardır. Düşmana aman vermeyen bu fedakar ve cefakar insanlar vatan için  gece gündüz demeden çalışmışlardır. Kadınlarımız cepheye bir yandan  erzak hazırlamış, bir yandan ise düşmanla çarpışmıştır. Düşmanla çarpışmaktan korkmayan milli mücadele kahramanı kadınlarımız, çocuklarımız ve daha nice yiğit gençlerimiz vardır.  Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak şu kahramanları söyleyebiliriz:  Milli Mücadelenin kadın kahramanı Kara Fatma, çocuk kahramanı Şekerci Ökkeş ve daha adını sayamadığım ve sayfalara sığdıramadığım nice kahramanlarımız.

 

Milli mücadele kahramanları

İşte bu insanlar birlik  ve beraberlik içinde olmuşlar ve vatan topraklarını canları pahasına da olsa düşman  eline teslim etmemişlerdir. Onun için vatan evlatlarına çok şey borçluyuz. Onların hakkını asla ödeyemeyiz ama bu ülkeyi, bu güzel toprakları ilim ve  bilim yolunda daha da güzelleştirerek ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarabiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme