Atatürk’e Mektup Konulu Bir Yazı Yazı Yazınız.

Atatürk’e Mektup Konulu Bir Yazı Yazınız.

 

Bugün  10 Kasım Salı günü  tarih ise 2020. Şu anda saat dokuzu beş geçiyor.  Apartmanımızın  penceresinden siren sesleri duyuluyor.  Herkes  siren sesini duyunca duruyor ve  hareketsiz kalıyor.  İçimi bir duygu kaplıyor öyle bir duygu ki bu tarif edilemez Atam. Çünkü  senin yokluğunun sesleri bu, senin bu dünyadan gidişine duyulan  özlem, gidişine hasret kalınan acı ve keder, sana gösterilen  sevgi , saygı sonsuz atam.  Şu anda  ülkemin her bir köşesinde siren sesi çalıyor ve ama ne yazık ki sen yoksun. Gözlerim doluyor  liderini, ülkesinin ilk cumhurbaşkanını  bu kadar güzel seven ve onu unutmayan  milletin güzel fertlerini gördüğüm zaman dayanamıyorum ve ağlıyorum.Seni düşünüyorum Mustafa Kemal’im. Cepheden cepheye koşan, askerleri ile yılmadan, usanmadan vatanı için çalışan seni….. Çünkü sen Mustafa Kemal'sin, düşmana boyun eğmeyen, düşmanın karşısında eğilip bükülmeyen koca adam, büyük adamsın.

 

Yıllardır vatanseverliğin ile bu  vatan için çalıştın.  Durmadan çalıştın, ilim yolunda , irfan yolunda memleketini kurtuluşa, aydınlığa çıkarmak için  gece gündüz demeden çalıştın. Hasta yatağında bile kalkıp Hatay sorunu ile uğraştın ve milli ve manevi değerleri kaybetmemek için  fedakarlıklar yaptın. İşte böyle bir kahraman, böyle bir insan nasıl unutulur, unutulmaz elbette. Çünkü Ulu  Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’sün, çünkü sarı saçlı mavi gözlü bir  yiğitsin, hala aramızdan ayrılmamış gibisin.  Çünkü seni çok seven bir milletin var. Bugün herkes Anıtkabir’de. En küçüğünden en büyüğüne, en gencinden en yaşlısına. Oturmuşlar, sessizce senin için göz yaşı döküyorlar. Neden ağlıyorsun diyemiyorum  onlara çünkü ben de ağlıyorum. Seni çok özlüyoruz  Atam, seni çok seviyoruz. Çok emeğin geçti bu güzel ülkeme çok.  Bize  her şeyden önce Cumhuriyet’i emanet ettin. Onu biz kurduk, siz gençler yükseltecek ve devam ettireceksiniz dediniz.  Tüm  ülkenin çocuklarının ilim ve fenle uğraşması için canla başla  mücadele ettin.  Savaş  yıllarında bile eğitim ve öğretim   toplantıları yaptın. Çünkü eğitimin en önemli silah olduğunu  biliyordun ve bunun için de durmadan  milletine yenilikler getirdin.  Sana olan özlemimiz nasıl son bulsun, bulamaz. Çünkü sen her zaman aklımızda ve kalbimizdesin. Bugün küçük çocuklar ‘’ Anne ben Atatürk gibi çok çalışacağım, onun okuduğu kadar kitap okuyabilir miyim acaba diyorlar.  Bu sözü duyunca mutlu oluyor insan, sanki bahar gelmiş gibi oluyor memleketime. Çünkü eğitime  ve öğretime senin gibi önem veren büyük bir lidere sahip olmuşuz.  İyi senin gibi bir liderimiz olmuş diyorum.  Keşke yaşasaydın da seni göme şerefine erişebilseydim  Atam. 

 

 Seni çok seviyoruz, seni asla unutmayacağız.  Bize emanet ettiğin değerlere  ve en önemli değer olan Cumhuriyete sahip çıkacağız ve insan olmak için elimziden gelen  her şeyi yapacağız. Senin gibi eğitimci olacağız,  hayvansever olacağız,  çocukları çok seveceğiz, doğayı çok seveceğiz ve senin yolundan yürüyeceğiz. Mekanın cennet olsun, kabrin  nurla dolsun  Büyük  Mustafa Kemal Atatürk Hasretle, sevgi ile , özlem ile  minnet ile….


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme