Dürüstlük İle İlgili Hikaye Yazınız.

 Dürüstlük İle İlgili Hikaye Yazınız.

 

Orhan Bey her zaman  olduğu gibi bugün de işine gitmek için erkenden kalktı.  Elini yüzünü yıkadıktan sonra değerli ve biricik eşi Sema’nın hazırladığı kahvaltıya oturdu. Sema Hanım  Orhan Bey için her zaman erkenden kalkar, onu işe asla aç göndermezdi. Çünkü bu iki yeni evli olan güzel insan da birbirini çok seviyordu. Severek evlenmişlerdi. Onlarınki büyük bir aşk evliliği olmuştu Orhan Bey ve Semra Hanım İzmir'in güzel ilçelerinden Bornova'da yaşayan bir çiftti. Henüz yeni evlendikleri için bebekleri yoktu. Ama zamanı gelince bebeklerinin olacağına inanan bu çift çok dürüst ve iyi kimselerdi.

 

Orhan Bey özel bir  bankada  güvenlik görevlisi olarak çalışmaktaydı. İşini her zaman en iyi şekilde yapmaya çalışır ve her zaman dürüstlükten yana olurdu. Yine bir akşam vakti görev sırasında bankayı soyguncular bastı.  Yüzleri simsiyah çorap ile kapanmış olan soyguncular Orhan Bey ile  antlaşma yapmak istediler önce. Eğer bankaya girişlerine izin verilirse Orhan Bey’e de yüklü miktarda para vereceklerini, onun yurt dışında rahat bir yaşam sağlaması için ellerinden gelen her türlü sahte evrakları hazırlayacaklarını söylediler. Yüzleri  kapalı olan bu caniler para için her yolu deneyen insan müsveddesinden başka bir şey değildiler.

 

Orhan Bey ilk defa bir soygunla karşılaşıyordu. Belki o soygunculara izin  vermiş olsaydı gerçekten de çok rahat ve zengin bir yaşamı olacaktı fakat bu ne kadar doğru olabilirdi. Elbette çok yanlıştı. Çünkü  her zaman dürüstlükten yana olmuş, işinden asla taviz vermemiş ve hep dürüstlüğü kendine ilke edinmişti. Dürüstlüğün olmadığı yerde, haram paranın olduğu hayat güzel geçer miydi, ya da gece yatağa yattığında vicdanı onu susturur muydu hiç. Elbette o da vicdanı ve güzel ahlakı ile olması gerekeni yapacaktı ve yaptı da. Orhan Bey soyguncuların isteğini sert bir şekilde reddetti.  Soyguncular o zaman bunu sen hak ettin diyerek onu öldürmek istediler. Kafasına tabanca ile hızla vurup Orhan Bey’i yere serdiler. Bankadan geçen birkaç kişi olayı görmüştü ve hemen polis çağırmıştı. Paraları alıp kaçmaya hazırlanan soyguncular polisler tarafından kıskıvrak bir şekilde yakalandı.  Yerde baygın olan Orhan Bey hemen hastaneye götürüldü. Eşi Sema hanım da koşarak hastaneye geldi ve Orhan Beyin elini bırakmadı. Kafasında şişlikler ve yüzünde  morluklar oluşmuştu Orhan Bey'in.

 

Kısa bir tedaviden sonra Orhan Bey şükürler olsun ki kendine geldi.  Allah'ın da izni ile bu soygunculardan kurtulmuş ve yaşamını tehlikeye atan ciddi bir durum  yaşanmamıştı. Çalıştığı  banka tarafından   iki maaş ona ödül olarak verildi. Dürüst olmanın faydasını Orhan Bey bu şekilde gördü. Dürüst olmak her zaman en insani ve en kazançlı olanıydı çünkü. Dürüstlüğü ile iki maaş fazla kazanan Orhan Bey  maaşının birine eşine güzel bir tek taş yüzük hediye almıştı. Zaman su gib akıp gitti ve bu güzel ailenin bir kız ve bir de erkek çocuğu oldu. Onlara da her zaman dürüstlüğü öğreten Orhan Bey güzel yaşamına ailesi ile birlikte devam etti. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme