Koronavirüs Sürecinde Okul İle İlgili Öğretmen, Veli ve Öğrenci İşbirliği İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Koronavirüs Sürecinde  Okul İle İlgili Öğretmen, Veli ve Öğrenci İşbirliği İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Çocuklarımız okuldan uzun bir süre uzak oldukları için okula hasret kaldılar ve bir an önce okula ulaşmak için canla başla kurallara uymaya başladılar. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra dünyaya yayılan koronavirüs çok can almış, çok kişiyi hasta etmiş ve hala da etkisini kaybetmeden canlar almaya devam etmektedir. Bu süreçte de çocuklar evde kalmış, okuldan ayrı kalmıştır. Bu süreç çocukları ciddi anlamda etkilemiştir ve etkilemeye de devam edecektir.  Okulda , sosyal ortamda olmayan küçücük çocuklar uzaktan eğitimle  ders almaya başlamıştır. Somut dönemini yaşayamayan  çocuklar uzaktan eğitim alarak soyut döneme geçiş yapmaktadırlar ve bu da çocuklar için çok zor bir süreç olmaya devam etmektedir. Sadece uzaktan eğitim  ile ekran karşısında kalan çocuklarımız  bilinçsiz insanların yüzünden buna mecbur kalmışlardır. İlerde bunun ne gibi olumsuzluklar doğuracağını, uzmanlar  televizyonlarda çıkıp söylemekte ve çocuklarımızın bu durumdan kurtulması için herkesin bir an önce  kendine çeki düzen vermesi gerekir. 

 

Normalleşme sürecine daha sağlıklı dönmek için maske ile okula gelme şartı aranmış, ailelerinde virüs olan çocukların bir süre okula gelmemesi için aileler ile çeşitli antlaşmalar yapılmıştır.  Okula gitmeye başlayan çocuklarımız artık sosyal mesafeli oyunlar oynamaya başlanmış, sınıflar  sosyal mesafeye göre ayarlanmıştı fakat virüsün ülkemizde hızla yayılması ile  okullar tekrar kapandı ve çocuklar ne yazık ki tekrar okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrı kalmaya başladı. Bu çocuklar için tekrar sorun haline gelmeye başlamıştır. Virüs azaldığı zaman çocuklar inşallah okullarına geri kavuşacaktır. Burada da en büyük görev biz büyüklere düşmektedir. Bunun için mecbur olmadığımız sürece dışarıya çıkmamalı, kalabalık ortamlara karışmamalıyız. Elbette bu günler de Allah'ın izni ile geçecek ve çocuklarımız okullarına en yakın zamanda kavuşacaktır. İşte bunlar olduğu zaman da herke birbiri ile dayanışma içinde olmalıdır ve bilinçli insan olmalıdır.

 

 Okullar tekrar açıldığı zaman, veliler, öğretmenler ve öğrenciler işbirliği içinde hareket etmelidir. Veliler  çocuklarını okula getirmeden önce tertemiz ve düzenli olarak okula hazırlamalı, okulda maskesini çıkarmaması gerektiğini çocuğuna söylemeli, arkadaşları ile yakın temasta bulunmaması gerektiğini anlatmalıdır. Öğretmenler de bu süreçte teneffüste bile çocukların yanı başından ayrılmamalı ve çocukların sosyal mesafe kuralına uymasını sağlamalıdır. Bu süreçte çocuklar da büyüklerinin sözünü dinlemelidir. Sağlıklı bir eğitim ve öğretim ortamı olması için   korona virüsten korunma yollarına uyulması gerekir ve herkesin bu konuda duyarlı ve bilinçli olması gerekir. Okuldan virüs getiren çocuk bunu  ailesine bulaştırdığı zaman  istenmeyen sonuçlar olabilir. Ya da çocuğunda virüs olduğu halde onu okula götüren aileler de  birçok insanın vebaline girebilir.

 

İşte bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için  işbirliği  içinde hareket edilmelidir. Çocuklar bu konuda çok bilinçlendirilmeli, özellikle okul tuvaletine girerken çok dikkatli olmalıdır. Elleri ile musluğa dokunmamaya çalışmalı, mecbur olmadığı sürece de tuvalete gitmemeye çalışmalıdır. Herkes üzerine düşeni hakkı ile yaparsa Allah’ın izni ile de daha sağlıklı bir okul ortamı olur ve insanlık da bu virüsten kurtulmuş olur. Yeter ki maskemizi takalım, kurallara  uyalım ve bilinçli insanlar olalım. Aşı bulunsa bile herkese yetmeyeceği için sosyal mesefa kuralına her zaman uyalım ve maskemizi takmaya ve kendi sağılığımızı, toplum sağlığını korumaya devam edelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme