Ailenizden Geçici Bir Süre Bile Olsa Ayrılmak Zorunda Kaldınız Mı? Ayrı Kaldığınızda Hissettiklerinizi Yazınız.


Ailenizden Geçici Bir Süre  Bile Olsa Ayrılmak Zorunda Kaldınız Mı? Ayrı Kaldığınızda Hissettiklerinizi Yazınız.

Aile bir toplumun en önemli kurumudur. Aile bireyleri arasındaki bağlılık ve sevgi bu kurumun daha da güçlenmesini sağlar.  Çünkü aileyi bir arada tutan ve aile kavramının  gerçek anlamda  olmasını sağlayan elbette ki bu birliktelik, sevgi ve bağlılıktır.  Aile gerçekten toplumların  neslinin devam etmesini sağlayan aynı zamanda bizlere güzel duyguları yaşatan  en güzel  kurumlardan birisidir. Aileden ayrı kalmak , sıcacık yuvandan uzak kalmak çok zor ve aynı zamanda çok sıkıcı bir süreçtir.

 Ne yazık ki ben de ailemden geçici bir süre ayrı kalmak zorunda oldum. Ayrı kalmak ilk başlarda çok zordu ve kendimi  yalnız ve gariban hissediyordum.  Hem ağlıyor hem de üzülüyordum içten içe. Fen lisesini kazandığım zaman ailemden ayılmak zorunda kaldım. Onlardan ayrı kalmak içimi çok acıtmıştı. Çünkü yeni bir ortama, yeni bir hayata ve yeni arkadaşlara alışmak  bir  bir anda  olmuyordu.
Annemin sabah beni kahvaltıya kaldırışını hatırlıyordum, babamın  bana verdiği  öğütleri  hatırlıyordum. Kardeşimle ve ablalarımla  geçirdiğim o güzel anıları ve günleri hatırlıyordum. Bunun için de duygulanıyordum ve kimse ile fazla konuşmak istemiyordum. Çünkü hiç kimse insanın ailesi gibi olamaz ve insanı ailesi gibi seven koşulsuz kimse de olamaz. Onlardan  geçici süreliğine de ayrı kalmak yine zordu. 
Çünkü onlar benim canım ailem , her şeyimdi. Annemin sardığı sarmalar, yaptığı mantıları özlüyordum. Onun bana sarılışını, babamın gülümsemesini hatırlıyordum.  Annemin o güzel kokusunu özlüyordum ve  onu çok özlüyordum. Bazen onlara yaptığım  yaramazlıkları hatırlıyor ve vicdan azabı hissediyordum. Babamın sabah erken saatlerinde , soğuk kış günlerinde hiç üşenmeden  bizim için kalkıp işe gitmesini hatırlıyor ve onun ne kadar da fedakar bir baba olduğunu düşünüyor ve onları tüm bunlardan daha da çok özlüyordum. Çok şükür ki bu günler de geldi ve  geçti.  Yaz tatili geldiği zaman onlara  kavuştum. Allah hiç kimseyi ailesinden, sevdiklerinden ayrı koymasın.

Not: En çok hangi  meyveyi seviyorsunuz?  Neden?
Hemen hemen tüm meyveleri çok seviyorum. En çok sevdiğim  meyve ise üzümdür. Yaş üzümü  çok seviyorum. Çünkü tadı lezzetli ve sulu. Çeşitli renkte üzümler oluyor ve bunları kurutarak yemeyi de çok seviyorum. Üzümü yiyince mutlu da oluyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme