‘’Yaşamak İçin Üreteceksin ’’ Konulu Kompozisyon Yazınız.


‘’Yaşamak  İçin Üreteceksin  ’’ Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Çalışmak, boş durmamak, durmadan  bir şeyler üretmeye çalışmak en çok da insanoğluna yakışan  özelliklerdir. Yaşam da insanın ömrü gibi  hızla akıp gitmektedir.  Hızla akıp giden bu zamana  ayak uydurmak için, mutlu olabilmek için, ilerideki hayatımızda  mutsuz olmamak için  sürekli çalışmalıyız. Yaptığımız işin de en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Yaşamak için durmadan ilerlemek ,   bilim  yolunda ter dökmek, mesleğin ne ise o mesleği en iyi şekilde yerine getirmek  gerekir.  Çünkü çalışmaktır kişiyi hayata tutan , kişinin yaşamdan heyecan duymasını sağlayan ve onu bu zorlu yaşamda sürprizlerle karşılayan. Üreten insan , çalışan insan hem kendine faydalı olur hem de insanlığa faydalı olur.

 İnsan ancak çalışınca yaşamanın tadının ne demek olduğunu anlar. Çünkü çalışmak kişiyi mutlu eder ve kişinin hayata daha  coşkuyla bağlanmasını sağlar. Çalışmayan insan  ise günden güne körelir. En basit şeyleri bile yapamaz hale gelir.  Bunun için üretmek,  icatlar yapmak,  buluşlar yapmak gerekir. Örneğin; tedavisi olmayan bir hastalığa  tedavi eden ilaç geliştirmek, insanların yaşamını daha da kolaylaştıracak teknolojik ürünler ortaya koymak ve daha birçok şey yapmak kişiyi üretken kılar. Üretken olan insan da mutlu olur ve etrafına da mutluluk saçar.

İşte tüm bunlardan da anlaşılacağı gibi hayat çalışmak ile güzel geçir. İnsanlar yaşamı çalışarak geçirmeye devam ederse hayatları boyunca da pişman olmazlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme