Sigara İle İlgili Hikaye Yazınız.


Sigara  İle İlgili Hikaye Yazınız.
Kış mevsimi sona ermiş uzun bir  kara kışın ardından güneş yüzünü göstermeye başlamıştı.
Havalar bir  an önce ısınsın diye can atıyorduk . Çünkü yaz mevsimini çok özlemiştik ailece . Annem, babam ve  kardeşlerimle birlikte pikniğe gitmeyi özlemiştik . Aradan birkaç ay geçtikten sonra yaz mevsimi gelmişti . Hemen  ailece pikniğe gittik . Babam mangal yaktı, annem salatayı yaptı ben de ona yardım ediyordum . Babam  bize mangal yapmayı bizi mutlu etmeyi çok severdi ama biz onun sigara içmesini, hasta olmasını istemiyorduk. Çünkü babam bizim  canımızdı, ciğerimizdi.

 Mangal ateşi yavaş yavaş yanmaya başlamış babam  da mangalın başındayken  sigara içmeye başlamıştı .  Annem  bırak artık şu zehri  kendine kötülük ediyorsun dese de babamın buna fazla aldırış ettiği yoktu. Ona  sigara içmenin zararlarını anlatsam da o beni bir türlü dinlemiyor ve kendi bildiğini yapmaya devam ediyordu . Yemekler hazırlandı, yendi ve o gün çok güzel bir şekilde sona ermek üzereydi. Tam eve doğru yola koyulacakken  piknik yaptığımız yerde otlar  yanmaya başlamıştı . Bu yangın babamın  sigarasından kaynaklanıyordu . Çünkü o içtiği sigaranın ateşini bile söndürmeden yere atmış ve bu da ufak çaplı bir yangına neden olmuştu . Hemen en yakınımızdaki yerden su getirip  yangını söndürdük ve o gün küçük bir olay atlattık . Eve geldiğimizde herkes yorulmuştu.  Hemen yatmaya koyulduk. Tam uyuyacaktım ki babamın öksürük sesleri bir türlü bitmiyordu . Bu kadar fazla sigara içerse olacağı buydu . Hemen odasına gittim ve ona sigarayı bırakması için yalvardım, ağladım . Çünkü onun sağlığına zarar gelsin istemiyordum .

Babamın ağzı açık kalmıştı. Çünkü benden hiç  böyle bir tepki beklemiyordu.  Onun için bu kadar üzüldüğümü, bu kadar ince düşünceli biri olduğumu aklına getirmemişti belki ama ben babamı dünyalar kadar  hatta dünyalardan da çok seviyordum. Çünkü benim babam bizi hep sevmiş, yıllarca bizim için çalışmış ve  çalışmaya da devam ediyordu. Ben bunları düşünürken babam hemen beni kucağına aldı ve bana söz verdi.  Güzel Neriman'ım bir daha o maddeyi asla ağzıma almayacağım , sana söz veriyorum güzel kızım dedi. Annem  ve ben buna çok sevindik.  Babacığım da bir  daha o zararlı olan maddeyi kullanmadı. Babam şu anda daha sağlıklı . Çünkü artık spor da yapıyor ve hayatımız böyle güzel geçiyor. Hayat bizim için daha zevkli ve yaşanılır hale geldi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme