‘’Nerede Hareket Orada Bereket’’ Sözü İle İlgili Hayattan Örnekler Veriniz .


‘’Nerede  Hareket Orada Bereket’’ Sözü İle İlgili Hayattan Örnekler Veriniz .

Boş durmayıp çalışan insan , ekmeğinin peşinde koşan insan hiçbir zaman aç kalmaz ve kimseye el açmak zorunda da kalmaz . Çünkü  hareketin olduğu yerde , emeğin olduğu yerde bereket vardır, zenginlik vardır .  İnsan çalışıp kısmetini kazanmaya ve yemeye başladıktan sonra daha  çok çalışmak ister ve daha azimli olur. Dinimizde de çalışmaya çok önem verilmiştir.  '' Sakın oturduğunuz yerden  Allah'ım  rızkımı ver deyip durmayın! Gökten ne altın yağar ne de  gümüş.'' 

 Çalışmanın ne kadar bereket getirdiği ile ilgili şu örneği yazmak geldi içimden. Örneğin;  Mehmet adındaki  çiftçi tarlasına iyi bir şekilde bakım yaptığı zaman,  tarlasına ektiği ürünlerden fayda görür . O ürünleri satınca yüklü bir miktarda para alır ve o da Mehmet çiftçinin geçimini sağlar. Böylece kimseye muhtaç olmaz . Çünkü dönem boyunca çalışmıştır ve durmadan tarlasına emek etmiştir . İşte burada hareket olduğu için bereket vardır diyebiliriz .
Örneğin; Nitelikli bir öğretmen , çocuklar için  çok güzel etkinlikler yaparsa , dikkat çekici uyarıcılara yer verirse  ders daha zevkli geçer . Böyle olduğu zaman çocuklar da dersi daha iyi anlar. Yani yaparak, yaşayarak öğrenme gerçekleşir . Bu öğretmenin ders anlattığı çocuklar da ileride iyi bir meslek sahibi olur ve ülkesine faydalı olan , nitelikli bireyler haline dönüşür . İşte burada öğretmenin emeği çoktur .

Eğer öğretmen sadece bir  yöntem ve teknikle çocuklara ders anlatsaydı, çocuklara karşı ilgisiz olsaydı o çocuklar hem mutlu olmazlardı hem de bu öğretmeni dinlemek istemezlerdi . Bu yüzden nerede çalışkanlık ve emek varsa orada başarı vardır diyebiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme