Siz İstiklal Savaşı’nda Şehit Olan Bir Nene Hatun Veya Sütçü İmam Olsanız Ve Tekrar Dirilseniz Bugünkü Manzara Karşısında Günümüz Gençlerine Neler Söylerdiniz Kompozisyon


 Siz İstiklal Savaşı’nda Şehit Olan Bir Nene Hatun Veya Sütçü İmam Olsanız Ve Tekrar Dirilseniz Bugünkü  Manzara Karşısında Günümüz Gençlerine Neler Söylerdiniz Kompozisyon
Konuya Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın sözü ile başlamak isterim: '' Vatan sevgisi imandan gelir.'' der efendimiz.  Gerçekten de bu ülke için can veren  kahramanlar bu vatanı iman gücü ile kurtarmıştır. Bu konu hakkındaki düşüncelerim de şunlardır: 

Gençlere neden  bu kadar Batı’nın yaşam tarzını almaya meraklı olduklarını sorardım . Kültürlerine neden  bağlı olmadıklarını , neden kültürlerini  iyi bir şekilde yaşatamadıklarını sorardım .  Çünkü bizler siz benliğinizi kaybetmeyin diye canımızı feda ettik , sizler kültürüne bağlı olan nesiller olun diye savaştık, mücadele ettik derdim. . Onlara neden  ilim yolunda fazla ilerlemediklerini sorardım .  Neden ülkemizin insanlarının bilim ve teknoloji alanında fazla gelişmediklerini sorardım .

 Yerli teknolojik ürünlerimizin  fazla  olmadığını,  hep Batı’nın bu konuda daha
 ileride olduğunu  onlara ifade ederdim. . Acaba bizim gençlerimiz İslam dinini fazla araştırmadıkları için bu durumlara düştü diye kendi kendime sorardım .  Dünyadaki Müslüman ülkelere baktığımda neden hep fakir ülkelerin Müslüman ülkelerden olduğunu sorardım .   Ana dilimiz olan Türkçe’nin içine neden yabancı kelimeler  karıştırdıklarını ve böyle anlamsız bir şeyden nasıl zevk aldıklarını merak eder ve teker teker sorardım . Onlara bu kadar çok internet başında vakit geçirmelerinin onlar için  hiç fayda sağlamayacağını söylerdim ve niye bu kadar ekran bağımlısı olduklarını sorardım .

‘’ Adamlar yapmış abi ‘’ demek yerine neden sizin gibi pırlanta gençlerimiz de bilim yolunda, fen yolunda köklü adımlar atmıyor diye sorardım . Çünkü biz millet olarak yeni bir teknolojik ürün gördüğümüzde hemen adamlar yapmış abi diyoruz fakat kendimiz  bir saati bile yapamıyoruz. Bunlar hakkında onların fikir yürütmesini isterdim.  Kendilerini bizlerin yerine koymalarını, bilim ne çilelerle, ne yoksulluklarla mücadele edip onlara bu cennet vatanı emanet ettiğimizi söyler  ve bir kere daha düşünüp artık boş işlere  uğraşmamaları gerektiğini onlara sorar ve hissettirirdim.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme