Başı Dertte Olmak , Güneş , Çabalamak , Kahrolmak , Su , Mavi Kelimelerinin İçinde Yer Aldığı Bir Hikaye Yazınız .


Başı Dertte Olmak ,  Güneş , Çabalamak ,  Kahrolmak , Su , Mavi  Kelimelerinin İçinde Yer Aldığı Bir Hikaye Yazınız .

İş  adamı  Korcan Bey sabah işe gitmek için  yola koyulmuştu . İstanbul’un trafiği de  şimdi çekilmezdi . Herkes güneşin ilk ışıkları ile yola koyulmuş , işine gidiyordu .  Güneş çok güzeldi bugün , gökyüzü masmaviydi . Korcan Bey çileli  trafik yolculuğu sonucunda iş yerine vardı . Çok susamıştı hemen bir bardak su içip kendine geldi .    Çalışanlarının çoğu işe gelmişti fakat en iyi çalışanlarından olan Mehmet  Bey bugün yoktu .

Her zaman işine zamanında gelen Mehmet Bey neden yoktu acaba ? Korcan  Bey hemen Mehmet Bey’i aradı ve neden işe gelmediğini sordu .  Mehmet Bey ise akşam oğlunun telefonda oynadığı oyunda , çocuğunun başına iş açtığını söylüyordu .  14 yaşındaki oğlu internet dolandırıcıları tarafından  50 bin lira dolandırılmıştı . Parayı geri almak için çabaladım ama başaramadım diyordu.  Mehmet Bey’in başı derde girmişti . Kahrolmuştu . Ne yapacağını bilemiyordu .  Korcan Bey ona dertlenmemesi gerektiğini söyledi . Elbette o kara günü atlatacağız birlikte . Güzel günler senin olacak Mehmet Bey dedi  ve ona  hemen yardım etti. Korcan Bey hemen hesabından  elli bin lira çekti ve Mehmet Bey’i büyük bir dertten  kurtardı .

Çocuğunun da bir daha böyle işler başına aşmaması için ona bazı öğütler verdi .  Daha sonra Mehmet Bey bu borcun altında kalmamak için mesaisi dışında da fazladan çalıştı, çabaladı ve en sonunda Mehmet Bey’e borcunu ödemeye karar verdi . Mehmet Bey ise  ben o yardımı karşılık için yapmadım, biz bir aileyiz , sen para ile kendine güzel bir araba al dedi. Mehmet Bey de patronunun istediğini kırmadı ve onun yardımını kabul etti. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme