Evsiz , Yoksulluk , Soğuk , Kış , Üşümek , Açlık , Yaşlılık , Yardım Etmek Sözcüklerden Yararlanarak Bir Hikaye Yazınız .


Evsiz , Yoksulluk , Soğuk , Kış , Üşümek , Açlık , Yaşlılık , Yardım Etmek Sözcüklerden Yararlanarak Bir Hikaye Yazınız .

Anadolu’nun küçük bir  şehri olan Niğde’de yaşayan Fatma Nine eşini de kaybedince bu hayatta yalnız kalmıştı . Eşi öldükten sonra çocukları onu kendi evinden  atmış ve evsiz de kalmıştı . Ne yapacağını bilemeyen  Fatma Nine  tek başına  yollara düşmüştü . Yaşlı olduğu için hızlı yürüyemiyor , soğuk kış gününde  elleri titriyor , üşüyor  ve belediyeye doğru yardım istemeye gidiyordu . Zorlu yollardan sonra  belediye başkanlığına giden Fatma Nine başkanın odasını çaldı .

Yaşlı nineyi karşısında gören Belediye Başkanı önce Fatma Nine’nin elini öptü ve  daha sonra Fatma Nine’ye hemen bir sıcak ıhlamur getirilmesini emreder . Sekreter Necati Bey, Fatma Nine’nin ıhlamurunu getirdikten sonra odadan çıktı .  Fatma Nine derdini belediye başkanına anlattı . Fatma Nine’nin anlattıkları karşısında gözleri dolan Belediye Başkanı Mahmut Bey duygulandı ve nineye her türlü maddi ve manevi desteği belediye olarak vereceğini söyledi . Ona yardım edecekti ve onu bu soğuk kışta evsiz bırakmayacaktı. Belediye Başkanı Fatma Nine onun evlatlarının nasıl bu kadar acımasız olduğunu düşünüyordu. Bunlar nasıl evlatlardı. Sen büyüt, besle, evlendir, en sonunda da onlar seni kapı dışarı etsin. Olacak iş miydi bu Allah aşkına ama ne yaparsın işte. Derler ya dost kazan dost, düşman anadan da doğar. İşte bu atasözü tam da bunu anlatıyordu. Belediye Başkanı bunları düşünürken  Fatma Nine’nin hala elleri titriyordu. Mahmut Bey hemen ninenin ellerine sarıldı ve ona hemen  bir örtü getirilmesini emretti  ve  onu hemen huzurevine götürecekti .

Fatma Nine’nin yüzü solmaya başladı. Başkan onun aç olduğunu anladı ve onu aracı ile sıcak  yemeklerin olduğu lokantaya götürdü. Ninenin karnı bir güzel doydu. Fatma Nine başkana çok teşekkür etti ve ona sarıldı. Allah senin gibi iyi insanları başımızdan eksik etmesin  yavrum dedi. Daha sonra Fatma Nine iki ay kadar huzurevinde  kaldı. İki ay sonra Belediye tarafından Fatma Nine’ye bir ev verildi ve  Fatma Nine mutlu oldu.

1 yorum:

Deneme