Doğaya İyilik İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Doğaya İyilik İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Doğa bize verilmiş  olan en büyük nimettir . Çünkü bizler doğa varsa varız , doğa yoksa yokuz. Bunun için doğaya gereken önemi vermeliyiz . Ne yazık ki biz insanlar doğamızı gün geçtikçe daha da kötü hale getiriyoruz ve doğanın ekolojik dengesini bozuyoruz . Kullandığımız kalitesiz yakıtlar, kozmetik ürünler ,   zehirli atıklar vb. doğamızı yok etmeye başlamaktadır .

Bunları doğaya yapmaya hiç hakkımız yoktur . Çünkü doğa bize hep iyilik etmiş , insanoğlu ise doğaya durmadan kötülük etmeye ve onu yok etmeye devam etmektedir . Oysa doğa bunu hak ediyor mu, etmiyor elbette . O zaman doğamızı var edelim . Doğamıza zarar  vermeyelim. Kalitesiz yakıtlar kullanmayalım , yeşil alanları yok etmeyelim , ağaç dikelim , apartman katlarda oturmak yerine müstakil evlerde oturalım ve doğamızın doğal yapısına zarar vermeyelim .  Kozmetik ürünleri fazla kullanmayalım . Sularımızı, toprağımızı, havamızı kendi ellerimizle kirletmeyelim ve yok etmeyelim . İşte tüm bunları yaptığımız zaman doğamıza iyilik etmiş oluruz ve doğamızda insanca yaşamış oluruz .

Doğaya olan önem ile ilgili şu sözü de hatırlatmak isterim: ‘’ Doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.’’  Doğa ile ilgili bir diğer söz ise şudur: '' Doğa bekçi ile değil sevgi ile korunur.''   Bunun için doğamızı sevelim, ormanlarımıza zarar vermeyelim, doğamızı  doğal halinde bırakmaya özen gösterelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme