Dayanışma İle İlgili Hikaye Yazınız


Dayanışma İle İlgili Hikaye Yazınız. 5. Sınıf  Türkçe 93. Sayfa

Ahmet amca bugünlerde zor zamanlar geçiriyordu . Çünkü koca fabrikası batmış ve iflas etmişti . Ahmet amca çok iyi bir insandı . Onu tüm  mahalleli çok severdi . Çünkü o büyük bir iş adamı olmuş fakat tanıdığı sevdiği insanları unutmamıştı , vefalı bir insandı . İflas ettiği için İstanbul’dan geri Şarkışla’ya gelmek zorunda kalmıştı .

Elinde hiçbir şeyi kalmamıştı . Ailesi ile birlikte zor günler  geçiriyordu . Babam bir gün mahalledeki yakınlarını bizim eve topladı ve Ahmet amcaya bir iş  yeri açmak için seferber oldular . Herkes  elinden gelen desteği sağlamak için hazırdı . Ertesi gün hemen  hazırlıklara başlandı . İki üç hafta sonra Ahmet Amca için küçük bir dükkan açıldı . Daha sonra babam ve mahalleli Ahmet amcayı dükkana davet ettiler . Ahmet amca da onların davetine cevapsız kalmadı ve gitti . Daha sonra Ahmet amcaya bu dükkan artık senin Ahmet abi denildi . Ahmet amca çok duygulanmıştı . Ne iyi insanlardı onun mahallesinden oturan komşuları .

Hepsi bir olup dayanışma içinde olup Ahmet amcaya bu zor gününde el uzatmıştı. Atatlarımızın da dediği gibi “ ele ele verince taş yerinden kalkar.”  sözü boşa denmemişti. Dayanışma her şeyi çözerdi çünkü .


5 yorum:

  1. igrenc olmus hicbir etkileyıcıligi yok tamamen klişe

    YanıtlaSil
  2. Burada arayacağına kendin yaz o zaman iyisini

    YanıtlaSil

Deneme