Vatanınızdan, Memleketinizden Uzun Süre Ayrı Kalsaydınız Nasıl Etkilenirdiniz, Neler Hissedersiniz ?


Vatanınızdan, Memleketinizden Uzun Süre Ayrı Kalsaydınız Nasıl Etkilenirdiniz, Neler Hissedersiniz ?

Vatanım benim için  su içmek kadar , ekmek yemek kadar  önemli bir gereksinimdir . Çünkü ben bu gereksinimlerimi ,  sosyal gereksinimlerimi ve   psikolojik gereksinimlerimi ancak ve ancak vatanım içinde özgürce yaşayarak gerçekleştirebilirim . Vatanımdan, memleketimden uzun süre ayrı kalsaydım elbette çok zor günler ile karşı karşıya kalabilirdim. Çünkü vatandan ayrılışın  ızdırabı çok olurdu.  Gittiğim yerlerde konuşan insanlarını dilini anlamadığım için oraları hiç benimseyemezdim .

Devamlı bir şüphe içinde yaklaşırdım her şeye . Acaba bu konuşan insanlar benim hakkımda olumsuz şeyler mi söylüyor diye düşünmeden geçmezdim . Kendi ülkemde devam ettirdiğim okulumu yarım bıraktığım için burada daha değişik eğitim sistemi olduğu için  buraya uyum sağlamakta zorluk çekerdim . Kendimi büyük bir boşluk içinde hissederdim . Evimizi, avlumuzda annemin saksıya diktiği o muhteşem çiçeklerimizin kokusunu özlerdim . Annemin arkadaşlarım ile dışarıda oyun oynarken hadi kızım yemek saati geldi  demesini hatırlar ve bu duruma da çok ağlardım . Komşumuz Ayşe Hanımı , Mehmet Amcayı özlerdim . Onların birbiri ile münakaşalarını bile özlerdim . Babamın ben hasta olduğum zaman bana sımsıkı sarılıp beni vatanımdaki hastaneye götürmesini ve oradaki sağlık çalışanlarının bana güler yüzle davranmasını özlerdim . Dedemin eşeği ile türkü çığırarak beni de arkasına alıp götürdüğü günleri hatırladıkça gözyaşlarına boğulurdum . Kardeşlerimle  evimizdeki oyuncuklar için yaptığımız kavgayı özlerdim . Gittiğim yere uyum sağlamakta  çok zorlanırdım .

Hiç tanımadığım insanlara hemen güvenemezdim . Yeni bir yurtta yaşamak ve gelecek korkusu için ne olacağını bilememek beni mutsuz ederdi . Vatanımdan uzak kaldığım için bir zaman sonra gelenek ve göreneklerimizi de belki unutmaya başlardım. Kültürüme yabancı olurdum, ana dilimin inceliklerini unutmaya başlardım ve daha bir çok olumsuz şeyler ile karşı karşıya kalabilirdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme