Zaman İle İlgili Hikaye Yazınız .


Zaman İle İlgili Hikaye Yazınız .

Şirin  ailesinin  göz bebeğiydi . O dünyaya geldiğinde annesi ve babası çok mutlu olmuştu . Çünkü o yıllar sonra gelen bir mucizeydi . Şirin  artık kocaman bir kız olmuş ve okul çağına gelmişti . Yıllar su gibi akıp gidiyor ve Şirin her geçen gün  büyüyor ve güzelleşiyordu . Güzel olduğu kadar zekiydi de . Şirin zekiyim diyerek fazla ders çalışmıyor ve ne de olsa ben her şeyi başarabilirim diye düşünüyordu . Tabi ki başarıda zeki olmak önemlidir ama çalışmak da gerekiyordu . O da bunun farkındaydı ama çalışmak istemiyordu .

Sekiz ay sonra sınava girecek fakat o hala çalışmıyor , eğlenmeye devam ediyordu . Zamanın kıymetini bilmiyor ve zamanını boş işlerle geçiriyordu . Her gün dışarıda geziyor , babasının verdiği harçlığın hepsini harcıyor ve  çalışmayı da hiç istemiyordu . Derken zaman geçti ve sınav günü geldi . Şirin ders çalışmamasına rağmen heyecanlıydı .  Sınav saati geldi ve sınav başlamıştı . Şirin zekiyim diyerek ders çalışmamış , zamanını hep boşa harcamıştı . Sınavda sorulara bakıyor ve  soruların  cevaplarını  bilmiyordu . Sınav anında içinden bir "ahhhh"  çekti . Keşke giden zamanı geri getirebilseydim , zekiyim diyerek boş boş vakit öldürmeseydim dedi . Ama iş işten geçmişti . Sınav bitti ve  diğer öğrenciler ile birlikte Şirin de sınav salonundan ayrıldı . Arkadaşı Eyşan anne ve babasına sınavın çok güzel geçtiğini , sınavdaki soruların çalıştığı yerlerden çıktığını söyledi . Şirin ise sinirli bir şekilde hadi anne, baba eve gidelim dedi . Eve geldiklerinde hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyordu .

Çünkü anne ve babası da biliyordu ki Şirin çalışmamış ve zamanını boşa harcamıştı . Ne yazık ki giden zaman geri gelmiyor. İşte tüm bunlar için her şeyi zamanında yapalım ve mutlu olalım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme