Yüreği Ağzına Gelmek Deyimi İle İlgili Kısa Hikaye Yazınız .


Yüreği  Ağzına Gelmek Deyimi İle İlgili Kısa Hikaye Yazınız .

Meryem sabah kahvaltısını yapmış ve annesi ile vedalaştıktan sonra okulun yolunu tutmuştu . Okul biraz uzak olduğu için Meryem okula yürüyerek gitmek  zorundaydı . Çünkü  servise verecek paraları olmadığı için  yürümek zorundaydı . Meryem okulunu , annesini ve kardeşlerini çok seviyordu . Babasını ise  küçük yaşta kaybettiği için hiç bilmiyordu .  Meryem okuluna gelmiş ve derslerine girmişti .  Öğretmen Meryem'i çok seviyordu . Çünkü Meryem bu zorluklarda  okula gelmeye devam ediyor ve derslerini hiç aksatmıyordu . 

Ders bittikten sonra okuldan çıkan Meryem emin adımlar ile evin yolunu tuttu .  Eve daha vardır.  Yolda düşünceli düşünceli yürüyor ve ilerde hayal ettiği meslek olan doktorluğu  düşünüyordu . Zeynep iyi bir doktor olacağım ve herkese faydalı bir insan olacağım  diyordu içinden . Bunları düşünürken  yanından hızla bir araba geçti ve arabanın içindeki siyah  kabanlı bir adam Zeynep'e öyle  bir bakış attı ki  Zeynep'in yüreği ağzına gelmişti .  Kimdi bu adam Neden Zeynep'e öyle bakmıştı . Belli ki Zeynep'i ve ailesini tanıyordu . Ertesi gün aynı adam bu defa yürüyerek Zeynep'i takip etti . Zeynep başını eğmiş eve doğru giderken adam birden bire Zeynep'in karşısına dikilmiş ve yine Zeynep'in yüreği ağzına gelmiş , çok korkmuş , benzi sararmıştı . Adam Zeynep ile konuşmaya başladı . Babasının kendisine çok borcu olduğunu ve bu borcu ödemezlerse oturdukları evi kendilerinden alacağını söyledi . Zeynep hemen  olanları annesine anlattı . Annesi ise adamın haklı olduğunu ve babasının gerçekten yüklü miktarda o adama borcu olduğunu söyledi . Evi satmaktan başka çareleri kalmadığını  söyledi annesi . Ama böyle olmamalıydı . Evsiz kalacaktı Zeynep .

Hemen  bulunduğu ilin valiliğine giderek valilikten yardım istedi. Valilik Zeynep'in ailesine her türlü maddi  yardımı yaptı ve o adama borç ödendi. Böylece Zeynep'in yüreği ağzına gelmiyordu artık çünkü kurtulmuştu o  adamdan ve babasının borçlarından.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme