Azim Ve Kararlılık İle İle İlgili Hikaye Yazınız .


Azim Ve Kararlılık İle İle İlgili Hikaye Yazınız .

Ayşe , iyi bir ev hanımı , aynı zamanda iyi  bir anneydi . Küçük yaşta ailesi onu okutmadığı için içinde hep okuma hevesi kalmış  fakat bu okuma hevesi hiç sönmemişti .  Çocukları da belli bir yaşa getiren Ayşe Hanım aklına gelen bir düşünce ile gece uyumamış ve çok heyecanlanmıştır . Her ne kadar ortaokul mezunu da olsa o hep üniversite bitirmek ve  sevdiği meslek olan öğretmenliği yapmak istemiştir . Gel zaman git zaman Ayşe Hanım bu düşüncesini eşine açıklamış ve eşi bunun imkansız olduğunu ona söylemiştir .

Ayşe Hanımın eşinin olumsuz konuşması Ayşe Hanımı hiç üzmemiş tam aksine Ayşe inat etmiş ve bunu herkese kanıtlayacağını da  günü geldiğinde göstereceğini söylemiştir . İlk olarak açık öğretimden liseyi bitirmiş , daha sonra üniversite sınavlarına hazırlanmıştır . Her gün gece üçe kadar çalışan Ayşe Hanım çalışmaktan büyük zevk alıyor ve ilerlemeye devam ediyormuş . Tarih, coğrafya, matematik, Türkçe vb. dersleri önce çalışıyor , sonra sorularını çözüyormuş . Her ne kadar çalışsa da bu dersleri anlaması epey bir zaman olmuş .  Gel zaman , git  zaman sınav günü yaklaşmış ve sınava girmiş . O yıl sınavda barajı bile geçememiş . Eşi Mehmet Bey bu duruma şaşırmadığını , öğretmenliği kazanmasının imkansız olduğunu , hafif alaycı bir şekilde Ayşe Hanıma söylemiş . Ama Ayşe Hanım bu , hiç pes eder mi? Daha sonra ikinci yıl sınava girmiş yine çok çalışmış ve yine kazanammış . Pes etmemeye devam ediyormuş . Daha sonra el işi yaparak kazandığı paralar sayesinde kendisi özel bir kursa gitmiş . Kursa gittiğinde anlamadığı soruları öğretmenlere çözdürüyor , sınavda yanlış yaptığı soruları neden yanlış yaptığını anlıyormuş . Ayşe Hanım gittiği kurs sayesinde daha da başarılı olmaya başlıyormuş. O yıl sınava girmiş, sınavdan aldığı puan ise 500 üzerinden 400 olmuş. Eşi ve ailesi bu duruma çok şaşırmış fakat azmin ve kararlılığın karşısında hiç bir başarı imkansız değildir. Ayşe Hanım iyi bir matematik öğretmeni olmayı istemiş . Tercihini yapmış ve yaşadığı şehir olan  Erciyes Üniversitesi ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünü tercih etmiş .

Ayşe Hanım üniverisiteyi de bölüm birincisi olarak bitirmiş , KPSS'den 95 puan alarak kendi yaşadığı şehirde matematik öğretmenliği yapmış ve herkese de örnek olmuştur . Azmin ve kararlılığın simgesidir  Ayşe Hanım. Öğrenmenin de yaşı yoktur elbette .

6 yorum:

  1. Çok ama çok kötü be kötü bir site
    😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz SAYGILI ol emek vererek yazmış kolaysa sen yaz.


      Sil
    2. biraz SAYGILI ol emek vererek yazmış kolaysa sen yaz

      Sil
  2. Çok güzeldi sağ olun ❤❤💛💛💚💚💜💜💙💙💗💗💓💓

    YanıtlaSil
  3. ÇOK BEĞENDİM GERÇEKTEN YAŞANMIŞ BİR HİKAYE MİDİR ACABA???

    YanıtlaSil

Deneme