Teknolojinin Hayatımızdaki Yeri Nedir ve Nasıl Olmalıdır Kompozisyon

Teknolojinin Hayatımızdaki Yeri Nedir ve Nasıl Olmalıdır Kompozisyon

Teknolojinin hayatımıza girmesi  ile hayatımızda birçok değişiklikler meydana gelmiştir . Teknolojinin hayatımızda kullanılması ile zamandan ve emekten tasarruf edilmeye başlanmış , ekonomik olarak da fayda sağlamışızdır . Her ne kadar teknolojinin zararları da olsa amacına uygun şekilde kullanıldığı zaman bu zararlar en düşük seviyelere indirilebilir .  Örneğin Cep telefonlarını sadece az konuşmak amacı olarak görsek ve saatlerce yakınlarımızla telefonda sohbet etmesek telefonu amacına uygun bir şekilde kullanmış oluruz . Yada  bilgisayarda saatlerce vakit geçirmek yerine işimiz ne ise onu halledip tekrar gündelik hayatımıza devam etsek teknolojinin bize hiçbir zararı dokunmaz .

Teknoloji sayesinde gelişen  yenilikler neticesinde gündelik işlerimizde  daha da kolaylaşmıştır . Eskiden anneler çamaşırları ellerinde yıkar , bulaşıkları ellerinde yıkar ve birçok su ve deterjan harcanırdı . Fakat çamaşır ve bulaşık makinesinin hayatımıza girmesi ile hem zamandan kazanç sağlanmış oldu , hem de az emek eder olduk hem de ekonomik olarak daha fazla kar elde ettik . Dediğim gibi yeter ki teknolojik ürünleri amacına uygun bir şekilde kullanalım ,  saatlerce internet başında bekleyip sağlığımızı tehlikeye atmayalım . Özellikle de küçük çocukların eline belli bir yaşa gelinceye kadar asla telefon  vermeyelim . Çünkü küçük çocuklar bu internetteki zararlı ışınlardan daha çok zarar görmeye müsaittirler . Bundan dolayı her zaman bilinçli bir tüketici olalım ve teknolojiyi yeri ve zamanında kullanalım .  Yeri ve zamanında sınırlı bir şekilde kullanılan teknolojik ürünler bize fayda sağlar ve işlerimiz daha kolay çözülür .


Özellikle de  televizyon , cep telefonları , tabletler vb . gibi teknolojik ürünler fazla kullanılmamalıdır . Çünkü insanı sosyalleşmesini engeller , insan sağlığını tehdit eder ve daha birçok şey . Bunun için hayatımıza teknolojiyi gerektiği kadar sokalım ve bunu kullanmayı abartmayalım .

2 yorum:

Deneme