Çok Gezen Bilir Konulu Münazara

Çok Gezen Bilir Konulu Münazara


 Eskiden okuyarak her türlü bilgiye sahip olunduğu zannedilirdi .  Ama sonradan sadece okumak ve ezberlemekle öğrenci başarılı olamıyor bundan dolayı da yaparak yaşayarak öğrenmek  gerekiyordu . Bundan dolayı eğitim sistemimizde birtakım değişikliklere gidildi ve yapılandırmacı yaklaşıma geçildi . İşte bu yaklaşımda her şeyi yaparak öğrenmek , bütün duyulara hitap etmek gerekiyordu . 


Bundan dolayı  çok kitap okuyarak değil , çok gezerek , yaşayarak , görerek daha fazla bilgi sahibi olur insan . Mesela  küçük yaşta okuduğunuz bir kitabın konusunu hatırlasanız bile  çok ayrıntısına kadar inemezsiniz . Fakat küçükken gittiğiniz bir tatil köyü ya da gittiğiniz bir tarihi ve doğal güzellikleri olan şehrin özelliklerini , her şeyini hatırlarsınız . Asla unutmazsınız . Çünkü gitmiş , görmüşsünüzdür . Çok gezen kişi  daha çok bilir . Çünkü kitapta yazanları o kişi yaşıyordur zaten ve bu yaşananları da ömür boyu unutmayacaktır . Çok gezmek kişi de  unutulmaz anılar bırakır . Kişi  daha çok deneyim sağlar ve daha çok bilgi sahibi olur . Gezip   gördüğü yerler kişinin tüm duyu organlarına hitap ettiği için her zaman çok okuyan değil çok gezen bilir . Çok gezen kişi ayrıca gezdiği yerlerin kültürel özellikleri hakkında bilgi edinir, farklı diller öğrenir ve daha zengin bilgilere sahip olur. Okumak da faydalıdır ama hiç bir şey yaparak yaşayarak öğrenmek kadar etkili olamaz.







Bundan dolayı her zaman daha çok gezmeli , farklı yerlere gitmeli ve oraların özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak yaşamın tadını çıkarmalıyız . Daha çok öğrenmek için, öğrendiklerinizin hayatınızda kalıcı bilgiler olmasını istiyorsanız her zaman değişik yerleri gezmek daha iyi olacaktır ve sizin için de daha unutulmaz olacaktır.

10 yorum:

Deneme