Harry Potter ve Sırlar Odası Kitap Özeti Uzun

Harry Potter ve Sırlar Odası (Uzun Özet)

   Privet Drive 4 numarada oturan Harry Potter eve gelecek olan konukları sebebiyle odasından ayrılmayacaktı . Son bir kez daha konuklar geldiğinde ne yapacaklarını kararlaştırdılar . Konuşma sona erdikten sonra Harry odasına ayrıldı ve yatağında zıplayan ev cini Dobby'i fark etti . Dobby Harry'nin bu yıl  Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna gitmemesi gerektiğini çok olumsuz şeylerin olacağını söyledi ama Harry gitmekteki ısrarını sürdürünce Dobby konuklar için yapılan güzel büyük bir pastayı gelen konukların üzerine uçurtma büyüsü ile döktü. Bu olayın ardından Vernon enişte Harry' nin okula gitmemesi için penceresine demir parmaklık taktırır . Bir gece yarısı uyanan Harry dışarıdan havadan bir ışık geldiğini görür ve gözlüğünü takar. Gördüğü uçan bir arabadır. İçinde Ron ve ağabeyleri Fred ve George bulunmaktadır .  Harry Vernon eniştesinden zor da olsa kurtulmayı  başarır. Ron Harry' i kovuk adlı kendi yaşadıkları  bir yere götürür. Güzel bir kahvaltının ardından  Diagon Yoluna giderler ve kitaplarını almak amacıyla  bir yere girerler. Orada yeni profesörleri Gilderoy Lockhart ile buluşurlar . Okul trenini kaçıran Harry ve Ron uçan araba ile okula gitmek durumunda kalırlar. Uçan araba okula geldiğinde arabaları bozulur ve Şamarcı Söğüdü nün üzerine düşerler. Arabaya zarar veren ağaçtan kurtulurlar ama uçan araba kendi başına Yasak Ormana girip  gözden uzaklaşır .
   Okula geldiklerinde ilk Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersinde yeni hocaları Profesör Lockhart sınıfın üzerine Cornwall Cinperileri gönderir . Güçlükle de  olsa onları yakalayan Harry Ron ve Hermione dersten çıkarlar. Cezaya kalan Harry Profesör Lockhart a yardımcı olurken birden duvarların arasında bir ses işitir . Cezadan çıkarken de aynı sesi işitir ama bu sırada önüne Ron ve Hermione çıkar. Sesi sadece Harry işitebilmektedir . Sesi takip eden Harry su dolu bir koridora ulaşır ve duvarda kanla yazılmış bir yazı okur . ''SIRLAR ODASI AÇILDI. VARİSİN DÜŞMANLARI, KENDİNİZİ KOLLAYIN''. Yan tarafta da Mr. Filch' in kedisi Mrs. Norris'i taşlaşmış bir biçimde görürler. Herkes etraflarına toplanır ve bu olayı Harry'nin yaptığını zannederler . Okul müdürü Albus Dumbledore Harry'nin suçsuz olduğuna inanmaktadır. 

   Bir Quidditch maçında Bludger'ın kolunu kırdığı Harry revire kaldırılır . Harry gece yarısı revirde uyurken aynı ses yeniden işitmeye başlar. Bu esnada bir ışınlanma sesiyle birlikte ev cini Dobby gözükür . Harry'e yeniden bu okuldan ayrılmasını çok kötü şeyler olacağını söyler ama Harry önemsemez . Ev cini Dobby yeniden ışınlanarak gidince Albus Dumbledore, McGonagall bir öğrenciyi taşıyarak gelirler. Adı Colin Creevey olan bu öğrenci de taşlamış bir biçimde bulunmuştur. 
   Harry düzeldikten  birkaç hafta sonra ''Düello Kulübü'' açılır. Harry, Ron ve Hermione bu kulübe katılmaya karar verirler. Gittiklerinde Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni Profesör Lockhart ve Profesör Snape küçük bir düello yapmaktadır . Daha sonra Malfoy ve Harry'i seçerler ve düello yapmalarını isterler . Malfoy bastonundan yılan çıkartır. Bu yılan izleyenlerden birine saldırmaya çalışınca Harry farkında olmadan  öğrenilmesi imkansız olan Çataldili konuşur. Bu esnada Profesör Snape yılanı imha eder  fakat  herkes yılanın saldırmasının nedeninin  Harry olduğunu düşünürler. Harry koridorda gezinirken yeniden koridoru su bastığını görür ve bu suyun tuvaletten geldiğini fark eder . Tuvalete giren Harry tuhaf  bir günlük  bulur.
   Herkes dışarıdayken günlüğü ortak salona getiren Harry günlüğe  bir şeyler yazar. Günlüğün kendisine yanıt  verdiğini görür ve günlüğe Sırlar Odasını sorar . Günlük  Harry' i zamanda geçmişe  götürür ve bazı şeyler gösterir . Sırlar Odasını herkesin yıllar önce Hagrid'in açtığını zannederler ama Hagrid açmamıştır. Bu esnada Hermione de taşlamış bir biçimde bulunur ve okul kapanma tehlikesi altında  kalır. Bu odanın gizemini  çözmek isteyen Harry günlüğün  kendisini geçmişe götürdüğünde Hagrid'in bir canavarı olan ve şimdi Yasak Ormanda bulunan Aragog isimli bir örümceği aramaya giderler. Aragog ile konuşurlar ama Aragog'un yavruları Harry ve Ron'u yemeye çalışır . Bu sırada uçan araba yeniden döner ve Harry ile Ron'u örümceklerden kurtarır. Bütün  bunlar yaşanırken Ron'un kız kardeşi Ginny Weasley ortadan kaybolmuştur. 
   Bina öğrencilerinin hocaları başında olmadan hiçbir yere çıkmaması  kararı alındı . Profesör Lockhart , Koridorda yürürken tuvalete giren Harry ve Ron' u bulur . Sırlar Odası'nın kapısının nasıl açılacağını  öğrenen Harry kapıyı Çataldili konuşarak açar ve üçü birden aşağıya atlayıp  girerler. Profesör Lockhart gitmek istemez bu nedenle Ron'un asasını çalıp uğursuzluk büyüsü yapmaya uğraşır ama  Ron'un asası kırık olduğundan  büyü ters teper ve yukarıdan büyük kaya parçaları  düşmeye başlar. Ron ve bayılmış halde kalan Profesör Lockhart kayalardan dolayı geçemedikleri  için devam edemezler. Bir süre yürüyen Harry nihayet bir kapı daha bulur ve Çataldili konuşarak bu kapıyı da açar.
   İçeride baygın halde yatan Ginny ve genç birisi daha bulunmaktadır . Gencin ismi  Tom Riddle' dır. Şimdiki ismi  ile Lord Voldemort. Fakat  güçlerini Harry' i öldürmeye uğraştıktan sonra yitirmiş  olan Voldemort Ginny' nin gücünü çekmektedir. Harry buna müsaade etmez fakat  Voldemort önündeki heykelden kocaman bir yılan çıkarır. Harry kaçmaya başlar ama yılan çok süratlidir . Birden bire bir kuş sesi işitilir  ve yukarıdan okul müdürü Albus Dumbledore' un anka kuşu Fawkes gelir. Harry'nin önüne bir şapka atar ve yılanın gözlerini oymaya  başlar. Bu esnada Harry bu şapkanın seçmen şapka olduğunu öğrenir. Şapkanın içinden bir kılıç  çıkar ve Harry bu kılıçla yılanı yok etmeyi  başarır. Yılanın dişlerinden birini çıkarır  ve Tom Riddle' ın günlüğüne  batırır. Batırdığı an günlükten  kan akar ve yanındaki Tom Riddle yok olur. Yara alan Harry, Fawkes' in iyileştirici gözyaşlarından birkaç damla yarasına damlatır  ve yara düzelir. Fawkes Harry, Ginny, Ron ve Profesör Lockhart' ı alıp okula getirir . 
   Bütün bu olaylar sona erince  Harry ev cini Dobby' i kölelikten kurtarır. Yeniden  eve dönme zamanı  gelmiştir.


2 yorum:

  1. bunu aynısını bi sitede görüm şarşırdım kim kimi kopyalamış acaba çözemedim grgtgdjsahklj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya bende gordum diger sitelere bakiyom dedim bundada aynisi cikti

      Sil

Deneme