Öğrencinin Başarısında Disiplin Ve Çalışma En Önemli Etkendir Konulu Münazara

Öğrencinin  Başarısında Disiplin Ve Çalışma En Önemli Etkendir Konulu Münazara

Bir insan ne kadar üst düzey bir zekaya sahip olursa olsun bu üst düzey zekasını kullanmayı bilmiyor ve  kafayı çalıştırmıyorsa o zekanın kişiye hiçbir faydası yoktur . Yani kişinin ya öğrencilerin başarısında  en önemli etken  öğrencinin iyi bir disipline sahip olması ve çok çalışmasıdır .

 Kişi ancak ve ancak çalışarak ve  kendine belli kurallar koyarak hayatta daha başarılı olur ve kendisini geliştirir . Örneğin ;  çok zeki olan bir öğrenci olduğunuzu düşününüz , her gün derslere giriyor ve çıkıyor fakat evde bu konuları hiç tekrar etmiyor ve planlı bir çalışma programı hazırlamıyorsanız o çok  üstün zekanızın hiçbir anlamı olmayacaktır . Çalışmayan beyin zamanla gerilemeye mahkum kalacak ve hafızadaki  bilgiler köreldiği için  öğrenci hiçbir anlamda ilerlemeyecek ve derslerinde de gerilemeye başlayacaktır . Fakat çok zeki olmayan ama azim ve hırsı olan , yapacağına inanan ve günlük ders  planlarını gerçekleştirmeye çalışan kişi elbette daha başarılı olacaktır . Çünkü öğrenci başarısını düzenli ve sistematik çalışmaya borçludur . Disiplin ve çalışmanın olduğu yerde ve sabrın olduğu yerde başarı zaten doğacak ve filizlenecek , kocaman bir bilgi hazinesine dönüşeceksiniz .


Mesela dünyanın en gelişmiş bilgisayarını düşünün ve bu bilgisayarın kusursuz olduğunu hayal edin . Bu bilgisayar zekaya benzer ama nasıl ki bu bilgisayarı çalıştırmazsak bir işe yaramazsa biz de zekamızı çalışma ile tamamlamazsak bir işe yaramaz . 

Öğrencinin Başarısında Doğuştan Gelen Özellikler Daha Önemlidir Konulu Münazara

4 yorum:

  1. Ya bu yazdiginiz çok güzel ama karşı tarafı biraz daha çürütecek bazı ufak tüyolar verseniz daha iyi olur çok teşekkürler��

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler size inşaAllah kazanırım münazarayı ve münazarası olanda kazanır inşallah

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürle7

    YanıtlaSil

Deneme