Sizin İçin Başarılı Olmak Nedir Konulu Deneme

Sizin İçin Başarılı Olmak Nedir Konulu Deneme

Her insanın kendine göre başarılı olma yolları ve yöntemleri bulunur . Çünkü her insanın ilgi ve yetenekleri farklıdır . Yani zeka çok boyutludur . Kimi insan sayısal alanda başarılı olur , kimi insan sözel alanda başarılı olur , kimi insan ise psikomotor becerilerde başarılı olur . Fakat önemli olan bize en yakın olan ve başarabileceğimiz bu alanda kendimizi çok iyi bir şekilde geliştirmektir . Yani kişi bu başaracağı alan ile ilgili olarak kendisine bir hedef koymalı ve bu hedefi gerçekleştirebilmek için üzerine düşen sorumlulukları yapmalıdır .

Herkes çok iyi bir mesleğe ya da kariyere sahip olamaz . Örneğin ;  iyi bir annelik yapabilirsiniz ve iyi çocuklar kazandırabilirsiniz topluma . Bu da bir büyük başarıdır . Ya da iyi bir doktor olabilir hastaların derdine derman bulabilir ve  insanlığa hizmet etmiş olabilirsiniz . Başarılı olmak için kişinin belli bir bilgi birikiminin olması gerekir . Başarıya giden yolda çok iyi çalışması gerekir ki başarılı olunsun .


İnsan amaçlarına ulaşabilmek ve  topluma faydalı olmak için daima çalışmalı ve ilim ve bilgi yolundan ayrılmayarak bulunduğu çevresine bilgisi ile hal ve hareketleri ile , konuşması ile aydınlatmalı , çevresine ışık saçmalıdır . Hem başarılı olup hem de iyi bir insan olursak o başarımız daha da fazlalaşır ve hayatta yaşamın anlamı da bir başka olur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme