Ekmeğin Yapım Aşamaları İle İlgili Yazı

Ekmeğin Yapım  Aşamaları İle İlgili Yazı

Gündelik hayatta  tükettiğimiz  ekmek insanın temel gereksinimlerinden biridir.   Ekmeğin ekmek olarak sofralarımıza kadar gelmesi de elbette kolay olmamaktadır . Her şeyi bize veren ve ihtiyaçlarımızı karşılayan toprak olduğu için ekmeği de bize veren toprağımızdır . Bunun için binlerce kişi çalışmakta ve ekmek sofralarımıza gelmektedir .


Ekmeğin temeli buğdaydır . Buğdaydan ekmek yapılır yani . İlk önce buğday tarlalara ekilir  ve hasat zamanı bu buğdaylar çeşitli gelişmiş makineler ile  toplanır . Bu toplama aşamasında binlerce işçinin emeği vardır .  Buğdaylar toplanıp büyük araçlara yüklendikten sonra fabrikaya getirilir ve burada buğdaylar işlenir . Buğday öğütülür ve un halini alır . Fabrikada buğdayların öğütülmesi ile ortaya çıkan un paketlenmeye başlar . Bu paketler  fırına gönderilmeye başlar . Fırına gelen unlar orada çalışan ustaların emeği ile  hamur makinelerinin içine aktarılır ve içine ekmeğin mayalanması ve yumuşaması için maya , tadının olması için tuz ve su katılarak hamur yoğrulur ve ekmek yapımına hazır hale gelir . 

Tabi ekmeğin biraz mayalanması için bir süre beklenir ve daha sonra  ustalarımızın maharetli ellerinde bu hamurlar çeşitli şekiller alarak farklı boyutlarda ekmekler yapılır ve daha sonra büyük marketlere, bakkallara, vs gönderilir ve bizde oralara giderek ihtiyacımız olan ekmeği alarak  bir güzel tüketiriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme