Kimileri Yemek İçin Yaşar, Kimileri Yaşamak İçin Yer Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kimileri  Yemek İçin Yaşar,  Kimileri Yaşamak İçin Yer  Sözü İle İlgili Kompozisyon

Yeme , içme , giyinme , barınma elbette ki insanların doğal ihtiyacı olan gereksinimleridir . Bu gereksinimlerin yerine gelmesi için ise insanoğlunun çalışarak bir meslek dalı ile uğraşması gerekir . İnsanların bu görevini yerine getirirken kimileri sadece ondan para kazanarak, karnını doyurmak için çalışır ve başka hiçbir amacı olmaz . Kimi insanlar da yeme ,içme ihtiyacı için çalışır ama o kişi önemli olan mesleğinde ilerlemek, deney ve gözlemlere yaparak sürekli çalışmak, yemeyi birinci plana değil, ikinci plana atmak, yaptığı bilimsel araştırmalardan dolayı günlerce uyumamak, yeme , içmeye fazla vakit ayırmamak gibi durumlar yaşayan bilim insanlarıdır bunlar.

 Sadece kafayı yemekle bozan kişiler ise sürekli nefsi ile mücadele içindedir, devamlı boğaz düşünür, acaba akşam ne yesem, yarın ne yesem ..vb. Tek dertleri yiyip, içip, yatmak, aç kalmamak için de mecburen çalışmaktır bu kişilerin amacı. Yemek için yaşayan insanlar kafayı yemekle bozduğu için ilim ve bilime de fazla vakit ayıramazlar, karnını şişirip, aylak aylak gezmek, sürekli eğlenmek isterler. Böyle kişilerin ne kendisine ne de topluma faydası olur. Kendisine faydası olmaz çünkü;  sürekli yeme düşüncesi ile yaşayan insanların canı her şeyi çektiği için tabi her şeyi yiyen kişi de ilk önce kendi sağlığına zarar verir. Zamanla tansiyon, şeker, kalp- damar ..vb gibi hastalıklar çıkmaya başlar böyle insanlarda. Bundan dolayı fizyolojik ihtiyaçlarımızı tabi ki karşılayalım ama bunları abartmadan yapalım .  Daha sonra öğrenme merakı ile, keşfetme merakı ile , dünyaya yeni icatlar ve buluşlar getirmek için mutfakta değil, labaratuvarlarda sabahlayalım.


 Zaten ilim ve irfan peşinde koşan kişinin yine yemek yemeye vakti olur, ne yemek düşünmeye. Önüne geleni yer ve tekrar yoluna koyulur. Zaten dinimizde çok fazla yemek yemeyi hoş görmemiş, kişinin maddi durumu iyi olsa bile her canının istediğini yemesini israf olarak görmüştür. Yemek için değil de yaşamak için yerseniz hem kendinize faydalı , hem de insanlığa faydalı olursunuz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme