Lafla Peynir Gemisi Yürümez Deyimi İle İlgili Kompozisyon

Lafla Peynir Gemisi Yürümez  İle İlgili Kompozisyon

Lafla peynir gemisi yürümez sözünde anlatılmak istenen şudur : Bir işi başarmak  boş konuşmakla değil  yaparak , yaşayarak  çalışmakla olur . Kimi insanlar vardır  ha bire konuşurlar . Çok çalışacağım, zengin olacağım, insanlara yardım edeceğim gibi bir sürü vaatler verirler . İş çalışmaya gelince yerinden kıpırdamaz , tembelliğe devam eder ve hiçbir şey de başaramazlar . Çünkü söyledikleri dilinde kalmış , hayata geçirememiş güçsüz ve azimli olmayan kişilerdir bunlar .

İnsan  bir işi başarmak isterse onu diline dolayarak değil , onu yaparak ve  başarılı olarak kanıtlar insanlara . Birey amaçlarını kendisine de biraz saklamalıdır ki uygulaması için gerekli olan içindeki azim gücünü yok etmesin . Hemen çalışmaya başlayıp boş konuşmayan insanlar işin sonunda mutlu olan insanlardır . Laf karın doyurmaz . Fakat çok konuştuğunuz için diliniz ve bedeniniz yorulabilir . Bunun için şöyle bir söz vardır: '' Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz''. Yani kişinin yaptıklarına , ortaya koyduğu ürünlere ya da başka olumlu sonuçlara bakılır . Örneğin; siyasetçiler de seçimden önce bir sürü vaatler verir halka . Ama seçimi kazanınca bu vaatlerin nedense yerine getirildiğini bir türlü göremeyiz . Çünkü bu vaatler lafla olan şeyler değildir , uygulama olması ve insanlara faydalı olması gerekir bu vaatlerin .


Bundan dolayı insan olarak tabi ki konuşmalıyız ama herkes değil de yakınlarımızla hayallerimizi, hedeflerimizi paylaşmalıyız ama bunu sadece konuşarak değil uygulamaya da dökerek yapmalıyız ki sadece lafta kalmasın . Bundan dolayı inanın ve sonra hiç durmadan çalışın, yapacağınız şeyler zaten gerçekleşir.

6 yorum:

Deneme