Mutlu Aile Nasıl Olur Konulu Kompozisyon

Mutlu Aile Nasıl Olur Konulu Kompozisyon

Toplumun en küçük yapı birimine aile denir . Anne, baba ve çocuklardan oluşan aile tipine çekirdek aile ; dede , babaanne gibi büyüklerle yaşanılıyorsa buna da geniş aile denir .  Ailedeki bireyler birbirine saygılı olursa ve birbirlerini severlerse o aile her zaman mutlu olur . Bir de en önemli şey güven duygusun olmasıdır . Aile bireyleri birbirine güvenmeli , birbirinden şüphe etmeyecek şekilde yaşamaya gayret etmelidir .

Ailede mutluluğun olması için öncelikle büyüklerin model olması gerekir . Anne ve baba birbirine nasıl yaklaşırsa çocuklarının da davranışları o şekilde olur . Örneğin ; baba sürekli sorun çıkarıp  bağıran , sorumluluklarını yerine getirmeyen bir şahıs olursa , anne de çocuklarına iyi şekilde bakmayıp saldım çayıra Mevlam kayıra diyerek çocukları ile ilgilenmezse bu ailede mutluluk denilen kavram olmaz . Çünkü sorumluluklar paylaşılmamıştır . Çocuklar şiddet ve sorumsuz bir anne ve babanın elinde yetiştikleri için  mutsuz olur ve psikolojileri bozulabilir ve gelecekteki yaşamına da olumsuz etkileri olabilir .


Bundan dolayı önce sevgi ve saygı olmalıdır ailede . Sevgi ve saygı olduğu zaman mutluluk kendiliğinden gelir .  Birbirine hakaret etmeyen anne ve babalar , birbirini seven kardeşler sevgi ortamında büyüdüğü zaman  mutluluk kat kat çoğalır ve bu sevgi ve saygı sonsuz olursa mutluluk da sonsuz olur . Bundan dolayı önce saygı ardından mutluklar peşi sıra gelecektir aileye .

1 yorum:

Deneme