Keskin Sirke Küpüne Zarar Konulu Kompozisyon

Keskin Sirke Küpüne Zarar Konulu Kompozisyon

Kişi hayatında bazı istenmeyen olay yaşayabilir . Bu olaylar karşısında sinirlerine hakim olamayarak  bağırır , çağırır , kendisine ve çevresine zarar verecek  şeyler yapabilir .  Ama bu zararı kişi daha çok kendine verir ve psikolojisi de olumsuz etkilenir .   İş  işten geçtiğinde pişman olsa da olan olmuştur artık .

İnsan öfkesine hakim olmayı bilmelidir .  Öfkelendiği zaman o ortamdan hızla uzaklaşmalı ve başka bir yere gitmelidir .  Ya da sessiz kalarak sakin kafa ile  düşünmeyi tercih etmelidir .  Böyle yaptığında kendisine zarar vermez .  Ama insan olduğumuz için her zaman güler yüzlü ve sakin olamıyoruz . Haksızlığa uğradığımızda ya da canımız yandığında hiddetlenip öç almak istiyoruz ve o hiddetle olmadık işler açıyoruz başımıza . Örneğin yoldan araba ile giderken arkadaki araba size düdük çalarak kırmızı ışıkta geçmenizi istiyor siz de yasak olduğu için geçmek istemiyorsunuz , bunun sonunda arabada çıkıp yumruk yumruğa kavgaya giriyorsunuz ve eliniz yüzünüz kan içinde kalıyor . Onun yerine  o kişiye cevap vermeyip  daha sonra da yolunuza devam edersiniz başınıza bela getirmemiş olursunuz . Ne demiş Mevlana; ''Öfke ve şiddette  ölü gibi ol '' diyerek insanın sağduyulu olması gerektiğini söylemiştir .


Bundan  dolayı yaşadığımız olaylar karşısında sakin olmaya çalışmalıyız ve şiddet ortamı oluşturmamalıyız . Çünkü öfke ile kalkan zararla oturur . Nedensiz şeyler için öfkelenmeyin . Öfkenizi kontrol etmeyi bilin . İşte o zaman  akıllı ve sağduyulu bir insan olursun ki canın yanmamış olur .

4 yorum:

  1. Çok güzel bir kompozisyon olmuş. Kim yaptıysa eline sağlık. Bu siteye her kompozisyon yazdığımda giriyorum ve çok da yardımcı oluyor çünkü çok güzel kompozisyonlar var. Kim yaptıysa tekrardan çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık cidden tek kelimeyle MÜKEMMEL olmuş...

    YanıtlaSil
  3. KİM YAZDIYSA ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Deneme