Küresel Isınma Dünyamızı Tehdit Ediyor Konulu Kompozisyon

Küresel Isınma Dünyamızı Tehdit Ediyor Konulu Kompozisyon

Atmosfere salınan karbondioksit gibi sera etkisi yaratan gazların yer kabuğu ve denizlerin ortalama sıcaklığında artmaya neden olmasına küresel ısınma denir.  Küresel ısınma dünyamızı ciddi anlamda tehdit etmektedir. Küresel ısınmaya neden olan  insanların bilinçsizce hareket etmesidir. Kömür, petrol, doğal gaz, fosil yakıt gibi yakıtlar yandığı zaman atmosfere zehirli gazlar ulaşır. Bu zehirli gazlarda sera etkisi yaratır ve dünyanın daha fazla ısınmasını sağlar.

İnsanlar küresel ısınmayı azaltmak için çeşitli önlemler almalıdır. Doğal kaynakların bilinçli bir şekilde kullanmasına gayret edilmeli,  çevre kirletilmemeli, petrol,  kömür gibi kaynaklar ihtiyacı kadar tüketilmeli ve hava kirliliği önlenmelidir. En basiti kadınların kullandığı parfümler bile küresel ısınmayı tetikler, daha az ve bilinçli tüketilmelidir. Küresel ısınma arttığı için iklimlerde değişiklik başlamıştır. Şu anda kasım ayının sonlarındayız, kar yağmaya başları ama eskisi gibi çok yağmamaya başladı. Çünkü dünyanın doğal dengesi ile oynadık biz insanlar. İklimin değişmesi ile de sel felaketleri artacak, kasırgalar olacak, buzullar eriyecek ve bu da  insanların yaşam alanını daraltacaktır. Sıcaklık hızla artacağı için  kuraklık ve çölleşme artacak insanlar zor koşullar yaşayacaktır.

Küresel ısınma günden güne daha da hızlanmaktadır. Bununla ilgili dünyadaki önemli güçler dünyayı korumak için antlaşmalar yapmıştır. Bizler de üzerimize düşen görevleri yaparak, doğal dengeyi korumalı ve çevremizi temiz tutmalıyız. Dünya hepimizin yaşam alanıdır. Bundan dolayı  bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olmaya gayret edelim. 

3 yorum:

  1. hiç beğenmedim çok kötü olmuş

    YanıtlaSil
  2. Lütfen küresel ısınma ile ilgili ilginç sonuçlar da yazarmısınız

    YanıtlaSil

Deneme