Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım, Sevelim, Sevilelim, Bu Dünya Kimseye Kalmaz Dörtlüğü İle İlgili Kompozisyon

Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım, Sevelim, Sevilelim, Bu Dünya Kimseye Kalmaz Dörtlüğü İle İlgili Kompozisyon

Yunus Emre insan sevgisine çok önem veren bir şairdir . Yazdığı çoğu şiirde de insan sevgisinin her şeyden önemli olduğunu belirtir .  Dünyada sonsuza kadar yaşamayacağımızı ve her insanın bir gün ölümü tadacağını kast ederek, kavgaya, savaşa, küslüğe gerek olmadığını, birlik ve beraber barış ve huzur içinde yaşamanın önemini vurgulamıştır .

Gerçekten de şöyle bir düşündüğümüzde ne kadar yaşarsak yaşayalım bir gün sonumuz kara toprak olacaktır Aşık Veysel'in  de dediği gibi . İnsanlar arasında milliyet , ırk , din , dil , cinsiyet ayrımı yapmadan sevmeyi bilmek gerekir .  Sevgiler paylaşıldıkça çoğalır ve dünyamız sevgi dolu bir dünya haline gelir .  Bunun için dünya malı için , dünya derdi için birbirimizi kırmayalım ve edepli bir insan olalım .  Ahlaklı ve  iyi bir insandan kimseye zarar gelmez . İşlerimizi zorlaştırmayalım, birlik içinde zor olan işlerimizi sevgi ile çözmesini bilelim . Birbirimize elimiz ile , dilimiz ile , düşüncelerimiz ile asla zarar vermeyelim , sevelim ve sevilelim .

Daha güzel bir dünyada yaşamak için , bu dünyanın kalıcı olmadığını fikrinden hareket ederek hep iyi insan olmaya özen gösterelim ve barışı , kardeşliği , sevgiyi ve huzuru yayalım dünyaya . Sevgi ile kalın ve içinizdeki insan sevgisini hiç terk etmeyin ve bu yolda ilerlemeye devam edin .

2 yorum:

Deneme