Atatürk'ün Milli Kültüre Verdiği Önem İle İlgili Deneme

Atatürk'ün Milli Kültüre Verdiği Önem Konulu Deneme

Ulu Önder Mustafa Kemal'e göre millet   kültürü ortak olan insanlardan oluşan bir topluluktur .  Milli kültürün milletin içinden çıkan kültürdür.  Mustafa Kemal'e göre milli kültür milletin gelenek ve görenekleri , örf ve adetlerini içine alan geniş bir kültürdür . Milli kültür devletleri ayakta tutan en önemli etkendir .

Bir millet milli kültürüne önem verip  onu geliştirmek için durmadan çalışırsa o kültür bütün dünyaya örnek bir kültür olur . Bunun için her alanda çalışıp ilerlemeli ve bunların yerli olmasına dikkat etmeliyiz .  Milli kültürüne sahip çıkmayan milletler başka milletlerin esareti altına girmeye mahkum olurlar .  Millet olarak sosyal , siyasi , ekonomik, eğitim vs her alanda  çalışmalı ve kimliğimizi kaybetmemeliyiz . Kültürümüze daha iyi sahip çıkabilmek için ilim ve fen yolunda ilerlemeliyiz . Geçmişte yaşanan hatalardan ders çıkararak aynı hataların yaşanmaması için milli kültürümüze dayanarak yeni işler yapma peşinde koşmalıyız . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli kültüre verdiği önemi şöyle dile getirmiştir: '' Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi  ancak kültür ordusu ile mümkündür .''


Atatürk'ünde bu sözünden yola çıkarak hiç durmadan yolumuza devam etmeli ve kültür ordumuzu daha da ileriye götürebilmek için geriye değil ileriye bakmalıyız ve devamlı ilim yolunda gitmeliyiz . Milli kültürümüzün değerlerini kaybetmemek için milli kültürümüzü daha da zenginleştirmeliyiz .

1 yorum:

Deneme