Parayla Saadet Olmaz mı Olur mu? Eğer Olursa Nasıl Olur? Olmazsa Nasıl Olur?

Parayla Saadet Olmaz mı Olur mu? Eğer Olursa Nasıl Olur?  Olmazsa Nasıl Olur?

Para insanların ihtiyaçlarını karşılamak için belli bir şey karşılığında kullandıkları araçtır . Paramız olmazsa ihtiyaçlarımızı karşılayamayız . Parayla saadet hem olur hem olmaz . Yani iyi şekilde kullanıldığında saadet olur , kötü şekilde kullanıldığında hayatınızı zehir edebilir .  Peki nasıl olur, açıklayım :

İyi bir mesleğiniz var , düzenli  ve güzel bir aile hayatınız var .  Kazandıklarınızı iyi işlerde kullanıyorsunuz . Ailenizin geçimini temin ediyor, vergilerinizi düzenli bir şekilde yatırıyor, muhtaç olan insanlara yardım ederek bundan haz alıyorsanız ve kendi fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarınızı karşılıyorsanız para saadettir .  Çünkü kötü bir amaç için kullanmıyorsunuz . Helal kazandığınız parayı da helal yollarda harcıyorsunuz .

Peki para ile saadet ne zaman olmaz ?  Çok varlıklı zengin bir ailenin bireyisiniz. İstediğiniz her şey elinizin altında, çünkü her şey hazır gelmiştir ayaklarınıza. Ama kendiniz üretmediğiniz için, alın teri dökmediğiniz için sahip olduğunuz parayı harcamaktan da zevk almazsınız, çünkü her şeye sahip olmuşsunuz ve hayatta bir amaç için uğraşı edinmemişsiniz. Bu durumda psikolojiniz bozulabilir ve mutlu olmazsınız. Ya da diğer bir örnek verelim;  çok varlıksınız, ama ölümcül bir hastalığa yakalandınız ve hiçbir şey yiyip içemiyorsunuz, dünya turuna çıkamıyorsunuz bu para da mutluluk getirmez.  Yine zengin ve çok hastasınız ama paranızı hayır yolunda harcayıp, darda kalanlara yardım ediyorsanız bunun verdiği mutluluk sizi  rahatlatır ve paranız ise mutluluk duygusu yaşatır. Çünkü insanlığa faydalı işler yapıyorsunuz.


Paranın insanı mutlu ya da mutsuz etmesi insanın bu parayı hangi amaçla ve nerelere harcadığı ile ilgilidir.  Eğer iyi işler için harcıyorsa para saadet getirir ama kötü yollara harcıyorsa o para kişinin başına çok kötü belalar açabilir ve hayata geldiğine kişiyi pişman edebilir.  Her şey sizin elinizde yani.  Helal para kazanmanız ve bu paranızın sizi mutlu etmesi için hayırlı işler yapın, kötü yoldaysanız da kendinize çeki düzen vardır.  Zararın neresinden dönülürse kardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme